1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti malemeister Ottomar Ladva on tänavu võitnud pokkeriturniiridel üle 2 miljoni dollari
Eesti malemeister Ottomar Ladva on tänavu võitnud pokkeriturniiridel üle 2 miljoni dollari

Eesti malemeister Ottomar Ladva on tänavu võitnud pokkeriturniiridel üle 2 miljoni dollari

Eile võitis Eesti neljakordne Eesti malemeister, 24-aastane Ottomar Ladva taas tipp-pokkeri GG-võrgustiku iganädalase suurturniiri, millega kaasnes auhinnaraha 286 843 dollarit. Tänavusel aastal on Eesti tõusev pokkeritäht turniiridel kokku võitnud üle 2 miljoni dollari.

Ottomaril on tema lühikese pokkerikarjääri jooksul ette näidata juba üle 3,5 miljoni dollari eest võite, mis kinnitab pokkerimaailma tippklassi.

Maletajana on mees saavutanud palju, olles Eesti maletajate hetkeränkingus kõrgel 2. kohal. Ottomar Ladva on neljakordne Eesti malemeister, Eesti noorim malemeister ja saavutanud 12-aastaselt kiirmale Euroopa noorte meistrivõistlustel 3. koha. Peale maletamise näitab Mehhikos elav noormees netipokkeriturniiridel tippvormi.

Viimane turniirivõit ei tulnud kergelt. 132 osalejaga Millionsi 10 000 dollari osalustasuga turniirielu ärevaim hetk Ottomarile oli jaotuses, mis otsustas 3. koha saatuse. Ottomar survestas väikselt pimepanuselt (SB) all-in (3,4 miljonit punkti ehk u 20 BB) ja sai call’i (2,9 miljonit punkti) mängijalt “ChiNana”. Flop oli Ottomarile üks parimatest, mis tulla sai, sest andis parima mastitõmbe ja tabas. Turn muutis meie mehele seisu kehvemaks, sest vastasele tulid päästvad kaardid (out’id). Ühtegi neist aga river’isse ei tulnud, kaart andis võidu Ottomarile ja vastane pidi leppima 3. koha ja 174 944 dollariga.

Heads-up-duell algas võrdselt seisult (mõlemal u 40 BB) agressiivset mängustiili näidanud venelase Artur Martirosjaniga. Turniiri võidu otsustas suurelt jaotus, kui venelane preflop’is tõstis (min raise), mille Ottomar call’is, moodustades pangaks 744 000 punkti. Flop’il Ottomar check-call’ib vastase 186 000 jätkupanuse ja järgneb turn, mille peale Ottomar taas check-call’ib vastase 1,1 miljonit panka pandud 1,5 miljonit ülepanuse (overbet). Kuna Ottomaril mõtlemisaeg (timebank) oli selleks hetkeks otsas, siis tuli kiire call.

River andis võimaliku masti ja venelane otsustas 4,1 miljonit panka maha bluffida 4,8 miljoni all-in-panusega, mille Ottomar insta-call’is. Järelejäänud 4 BB-ga õnnestus venelasel küll korra duubeldada, kuid ei enamat ja meie mees saavutas teist korda Millionsi finaallauda jõudes taaskord võidu. Tuleb ära märkida, et Ottomar kasutas turniiril “kolmandat elu” ehk tegi kaks tagasiostu (re-entry).

Head Uudised GoodNews