1. Avaleht
  2. Sport
  3. MIKS MA TANTSIN? Mari Venski: JJ-Street tantsukooli asutaja Joel Juht on mind suunanud noorest peale paremaks saamise suunas
MIKS MA TANTSIN? Mari Venski: JJ-Street tantsukooli asutaja Joel Juht on mind suunanud noorest peale paremaks saamise suunas

MIKS MA TANTSIN? Mari Venski: JJ-Street tantsukooli asutaja Joel Juht on mind suunanud noorest peale paremaks saamise suunas

Artiklite sarjas “Miks ma tantsin?” räägivad oma tantsutee avastamisest JJ-Street tantsukooli õpilased ja treenerid. Täna jutustab heade uudiste portaalis oma loo 29-aastane Mari Venski, kes on tantsinud 13 aastat. JJ-Street tantsukooli sattus ta 2007. aastal, kui sõbranna otsustas ta trenni kaasa võtta. Mari on pärit Vastse-Kuustest Põlvamaalt ning hakkas trennis käima Tartus.

Väärtused: ausus, lugupidamine, töökus

Mari räägib, et mida rohkem ta trennides osales, seda rohkem hakkas tants talle meeldima. “Aja jooksul sõbrannad loobusid ning olin enda ringkonnast ainus, kes alles jäi. Üheks põhjuseks olid minu treeneri Joel Juhti pikad vestlused tantsugruppidega stuudios. Mulle meeldis, kuidas ta rääkis enda elust, jagades samal ajal noortele nõuandeid ja suunates neid õigele rajale. Tundsin palju seoseid enda lapsepõlvega, mis oli sel ajal keeruline ning need jutuvestlused andsid mulle edasi pürgimiseks motivatsiooni ja lootust,” meenutab ta.

Tants on andnud Marile palju positiivsust ja vabadust. Tulemuslik tantsu treenimine on õpetanud talle distsipliini ja sihikindlust. “Isiklikult tunnen, et mitte ainult tants, vaid JJ-Street tantsukooli asutaja Joel Juht on mind suunanud noorest peale paremaks saamise suunas. Olles riskigrupi noor, õpetas Joel mulle elus olulisi väärtusi nagu ausus, lugupidamine, töökus jne. Ta pani mind endasse uskuma,” räägib Mari.

Tunnen, et mitte ainult tants, vaid JJ-Street tantsukooli asutaja Joel Juht on mind suunanud noorest peale paremaks saamise suunas.

Sõprusringkond kogu eluks

Ta ütleb, et on tänu tantsimisele saanud endale eluks ajaks suurepärase sõprusringkonna ja kolleegid. Samuti on see organisatsioon õpetanud talle tohutult teadmisi ning oskusi ka muudes eluvaldkondades ja erialades. “Ühtlasi ei saa ma üle ega ümber kogemustest väljaspool Eestit. Näiteks viis Joel Juht mind heade tulemuste eest New Yorki, kus õppisin väga palju kogemusi tantsumaastikult,” räägib ta.

Mari sõnul on tants tema elu lahutamatu osa. “Ma olen nii tänulik, et saan teha iga päev seda, mida armastan. Tänu tantsule saan noortega tegeleda ning see suurepärane meetod, mille kaudu noori suunata ja õpetada neile eluks olulisi teadmisi ja väärtusi,” ütleb ta ja lisab, et teda on 13 aasta jooksul suunatud ja õpetatud ning tal on hea meel, et saab seda nüüd edasi anda.

Ma olen nii tänulik, et saan teha iga päev seda, mida armastan.

Mari 5 põhjust tantsuga tegeleda:

  • Tants annab sulle juurde positiivsust ning aitab hoida naeratuse näol elu parimatel kui ka keerulisematel hetkedel
  • Tulemuslik tantsu treenimine õpetab sulle sihikindlust ja töökust, mis on olulised põhimõtted eluks
  • Tantsutreeningul õpid mõistma meeskonna olulisust
  • Tants arendab füüsilist vormi ning toetab tervisliku eluviisi
  • Tantsutrennist võid leida sõpru kogu eluks

VAATA KA TELESAADET “OLED JÄTNUD JÄLJE”!

Head Uudised GoodNews