1. Avaleht
  2. Sport
  3. Milliseid spordialasid eestlased armastavad?
Milliseid spordialasid eestlased armastavad?

Milliseid spordialasid eestlased armastavad?

Ligi kolmandik Eesti elanikest on aastas vähemalt ühe spordisündmuse pealtvaatajaks. Kindel on see, et me armastame sporti kas vaadata või ise mõnes paeluvas alas kaasa lüüa. Kuid milliseid spordialasid eestlased kõige rohkem armastavad?

Jalgpall on eestlaste lemmik

See ei tule ilmselt üllatusena kellelegi, et just jalgpall on Eestis kõige populaarsem sport. Seejuures on tegu ka maailma kõige populaarsema spordialaga. Kui maailmas on 4 miljardit jalgpallile kaasaelajat, siis Statistikaameti kohaselt on Eestis peaaegu 80 000 jalkafänni. See on peaaegu kolmandiku võrra rohkem, kui populaarsuselt teisel kohal oleval spordialal.

Numbrid räägivad enda eest, kuid mis meid jalgpalli juures niivõrd paelub? Oled Sa jalkafänn või ei, aga lapsepõlves oled seda kindlasti mänginud. Oleme juba varajasest vanusest sellega kokku puutunud, seeläbi on ka armastus spordiala vastu kergem tulema. Sõpradega pubis kokkusaamine matši vaatamiseks on mõnusalt sotsiaalne tegevus, tekitab ühtekuuluvustunnet, emotsioone ja uhkust, kui lemmikmeeskond võidab. Jalgpall on ja jääb parimaks!

Korvpall on populaarsuselt teisel kohal

Eestlaste jaoks on peaaegu 50 000 pealtvaatajaga korvall populaarsuselt teisel kohal. Siingi pole midagi imestada. Eestis on korvpall tasemel sport, meil on väga head mängijad ja võistkonnad, kellele kaasaelamine tribüünidel tekitab mõnusa tunde. Matšid nii kodu- kui välismaal väärivad vaatamist ning omad suudavad pakkuda kõva konkurentsi. Ka üks Eesti linnadest, Rapla, defineerib end läbi selle spordi ning nimetas end korvpallipealinnaks.

Autosport on au sees

Autospordil on Eestis pikk ajalugu. Täpselt sada aastat tagasi, 1921. a toimus Eesti esimene võidusõit autodele ja mootorratastele. Aastate jooksul on näiteks Pirita ringirajal toimunud legendaarseid võistluseid.

Tänapäeval on ralli eestlaste seas väga armastatud. Suuresti selle tõttu, et meil on omad mehed, kes on rallis ilma teinud ja maailma parimate sõitjate sekka jõudnud. Eestis ei ole inimest, kes ei teaks Ott Tänakut ja Marko Märtinit. Kindlasti on rallile populaarsust lisanud ka fakt, et ülemaailmse tähtsusega WRC üks etappidest toimus Lõuna-Eestis. 2020. a loetumad artiklid oli just ralliteemalised. Ka rahvaralli, krossi- ja kardisõit tõmbavad osalejaid ja pealtvaatajaid.

Jooksuvõistlused köidavad eestlasi

Eestlased armastavad joosta! Kui ralli on põnev pealtvaatajate jaoks ja selles osalemine on jäetud proffide hooleks, siis jooksime on tõeline rahvasport. Jooksumaratone on meil aasta jooksul mitmeid ning osalejaid on tuhandetes. Jooksmiseks leiab motivatsiooni iga harrastaja, võistled Sa esikoha nimel või iseendaga, et saada paremat aega kui eelmisel korral.

Suusatamine – Eesti rahvussport

Kui vähegi suusakõlbulik lumi maas on, siis suusaradadel on justkui laulupeo rongkäik pihta hakanud ning sostiaalmeedias ei jõua kõiki suusatamise pilte ära vaadata. Meie rahvussport on armastatud ning iga eestlane paneb talvel vähemalt ühe korra suusad alla.

Spordiennustused koguvad tuure

Pealtvaatajate poolest on populaarsed ka kergejõustik, jalgrattasport, võstlustants, jäähoki ja ratsutamine. Needki spordialad meelitavad inimesi spordiennustusi tegema. Maailmas liigutavad spordiennustused miljardeid dollareid ning Eestis kogub raha peale panustamine tuure.

Internetikasiinod on need kohad, kus eestlased on võitnud sadu tuhandeid eurosid ning kus saad Sinagi kõikides Eesti armastatumates spordialades panustada. Parimates Eesti online kasiinodes saad seda teha isegi ilma registreerimiseta. Korvpalli või jalgpalli matšile kaasaelamise teed veelgi põnevamaks spordiennustusega, kuid tee seda läbimõeldult ning nii võib sellest saada Sinu jaoks mõnus meelelahutus. 

Head Uudised GoodNews