1. Avaleht
  2. Sport
  3. MIKS MA TANTSIN? Kadi Ruukel: ilma tantsuta poleks mul midagi, see on minu kõik
MIKS MA TANTSIN? Kadi Ruukel: ilma tantsuta poleks mul midagi, see on minu kõik

MIKS MA TANTSIN? Kadi Ruukel: ilma tantsuta poleks mul midagi, see on minu kõik

Artiklite seerias “Miks ma tantsin?” räägivad oma tantsutee avastamisest JJ-Street tantsukooli õpilased ja treenerid. Täna räägib heade uudiste portaali lugejatele oma loo 18-aastane Kadi Ruukel, kes on JJ-Street tantsukoolis tantsinud 6,5 aastat ning alustas 2015. aasta sügisel oma kodulinnas Otepääl.

Eelarvamustest tulvil

Neiu sõnab, et kodulinn Otepää kubises lisaks suusamägedele ka väga paljudest kummalistest eelarvamustest ning tõdeb, et ka tema arvas alguses, et tantsukoolis on underground gängsterid ja üleolevad inimesed. Küll aga tema arvamus muutus, kui kergejõustikuvõistlustel viisid soojendust läbi JJ-Street tantsijad.

“Nende energia juures oli midagi nii teistsugust ja kaasahaaravat, et ma haarasin kaasa flaieri. Läksin esimesse trenni ning seal kadusid ka kõik varasemad eelarvamused. Mõistsin esimese 10 minuti jooksul, kui valesti olin endale seni JJ-Street tantsukooli ette kujutanud. Ülbete inimeste asemel võtsid mind vastu väga soojad ja siirad õpilased ja treener, kelle eesmärk oli mind paremaks muuta.”

Praegu on Kadi Ruukeli põhitreener on Annely Kõrvel.  “Jäin siia püsima ning pean seda siiani väga eriliseks kohaks,” räägib ta.

Tants muutis enesekindlaks nooreks

Kadi sõnab, et tema elus muutis tants kõike. Tants muutis ebakindla ja väikese tähelepanuvajadusega tüdruku eesmärkidele pühendunud ja enesekindlaks nooreks. “See tüdruk ehk mina tean nüüd, mida oma elult tahan,” ütleb ta.

“Tantsimine on mulle andnud juurde nii palju väljendusoskust ja enesekindlust. Olen siin leidnud enda kõrvale inimesed, keda päriselt siiralt huvitab, kuidas mul läheb. Olen õppinud võtma vastutust ülesannetega, tegelema projektidega, mille juhtimist poleks aastaid tagasi uneski näinud. Tantsukoolis olen õppinud inimestega suhtlema, looma terveid sõprussuhteid ja olema avatum inimene.”

Ta ütleb, et JJ-Street on aitanud muuta elustiili “istun telefonis ja kulgen vooluga kaasa” võtmest hoopis positiivsemaks, kus neiul on eesmärgid ja ta töötab nende nimel. “Isegi mu välimus on paranenud, näiteks olen õppinud hästi meikima ja endale sobivaid riideid valima,” räägib ta.

Julgus ja enese väärtustamine

Tänu tantsimisele on ta enda sõnul eluks ajaks kaasa saanud eneseväljendusoskuse ja julguse, olgu see laval või tänaval inimestega vesteldes. Ta on tantsimisega õppinud iseennast väärtustama ja oma arvamust avaldama ning teab, mis on tema tugevused ja kuidas saab nendega teistele väärtust lisada.

Kadi ütleb, et tants ongi tema elu. “Ma soovin sajaprotsendiliselt ehitada selle peale üles oma karjääri ning eesmärgid ja ma elangi tantsumaailmas. Isegi kui olen koolis ja kõrvaklappidest käib muusika, on tants ikka minu sees olemas. Alateadvuses loon koolilaua all tutting’u blokke või mõtlen footwork’i samme ning trenni suudan teha igal pool. Ilma tantsuta poleks mul midagi, see on minu kõik,” ütleb ta.

Just JJ-Street tantsukoolis tantsib ta, sest see on koht, kus saab õppida kvaliteetset tänavatantsu, mille info pärineb väga õigetest allikatest. Lisaks pole see tema jaoks ainult tantsukool, vaid koht, kus temast päriselt hoolitakse. “JJ-Street on minu kõrval olnud ka siis, kui mu lähedased ei olnud,” tunnistab ta.

Ilma tantsuta poleks mul midagi, see on minu kõik!

Kadi 5 põhjust tantsuga tegeleda:

  • Saab ületada esinemishirmu
  • Ebakindlusest kasvab välja enesekindlus
  • See teeb inimesed päriselt rõõmsaks
  • See muudab elu kogu aeg huvitavaks
  • See on parim põgenemistee kõigest muust
Head Uudised GoodNews