1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. King of Kingsil võitlev Hendrik Themas: minu tugevus on see, et ma ei väsi ruttu
King of Kingsil võitlev Hendrik Themas: minu tugevus on see, et ma ei väsi ruttu

King of Kingsil võitlev Hendrik Themas: minu tugevus on see, et ma ei väsi ruttu

Fotod: Karli Saul

9. septembril Kalevi spordihallis toimunud poksivõistluse Fightland ühel peamatšidest astus ringi Eesti poksi suur tulevikulootus Hendrik Themas, kes kohtus seal hollandlase Justin Dapiga ning alistas oma vastase jõuliselt. Oktoobri keskel võib Hendrikut taas ringis näha, sedapuhku Tondiraba Jäähallis toimuval võitluskunstisarja King of Kings Tallinna etapil. Oma eelmisest ja eesolevast matšist räägib täpsemalt Hendrik Themas ise.

Hendrik, Teil on seljataga edukas Fightland poksivõistlus. Mis Teile seal edu tagas ja mis Te sellest viimasest matšist King of Kingsile kaasa võtate?

Fightlandil tagas mulle edu minu üldine võitlusstiil. Ma panin vastasele kohe alguses surve peale ja seda oli tema jaoks ilmselgelt liiga palju. Esimeste löögivahetuste ajal ma küll tundsin, et tal seda kiirust ja power’it on, aga kui ma juba tabasin ja siis survega jätkasin, siis oli näha, et ta selle all murdus.

Kas Teie tugevuseks võib olla ka see, et Te ei väsita ennast kohe alguses kiiresti ära?

Minu tugevus on see, et ma ei väsi nii kiiresti ära. Ma võin teha palju tööd, enne kui ma väsin. Selline treeningstaaž on seljataga, et vastupidavus on heal tasemel.

See hooaeg on hästi alanud. Mida Te King of Kingsilt ise ootate?

Antud vastase puhul tundub, et mulle on meelega leitud selline keeruline vastane. Ma pean teda väga ohtlikuks, kuna ta on minust pikemat kasvu ning ta põlved on tema tugevuseks. Ma olen minevikus päris mitu korda põlvega vastu nina saanud. Paneksin enim rõhku sellele, kuidas liikuda nii, et vastasel ei tekiks seda põlvelöögi võimalustki.

Milline on Teie treeningplaan praegu? Muutub see nüüd kuu ajaga palju või lähete sama rutiiniga edasi?

Treeningplaan ei muutu otseselt selle vastase pärast. Kui võistlus on tulekul, siis viimased 4-5 nädalat ongi selline aeg – esimesed 3 nädalat on treeningud intensiivsed, kus treenid isegi kergel väsimusefoonil ning viimaseks kaheks nädalaks lased treeningkoormuse täielikult alla. Selle läbi saavutab keha maksimaalse konditsiooni. Puhkamine aitab lihased töövormi viia.

Kui vaadata aga võitlussporti laiemalt, siis mida Te uue värske tulijana arvate – mis on võitlusspordi edu taga?

Jah, see fakt, mis öeldi – King of Kingsi vaadati rohkem kui jalgpalli – oli minu jaoks väga huvitav. Edu tagab see, et võitlussport on meelelahutussport – tehtud spetsiaalselt pealtvaatajatele ning pakub sellist tõelist elamust. Kui sa ikkagi kellelegi pöialt hoiad, siis sa elad samuti läbi selle adrenaliinivoolu veres, ja kogu selle võistlusega seonduva. Saavutuse järel tunned samasugust võidutunnet. See on fännidele väga paeluv.

Viimasel Fightlandil hakkas rahvas ka Teie matši ajal kaasa hõikama, kuigi Te olete uus tulija ning teistel on see võtnud ehk kordades rohkem aega. Kuulete Te seda ringi?

Jah, loomulikult – see on täielikult kütus, eriti lõpuraundides. Fännid on väga tähtsad ja ma olen väga tänulik, et inimestele läheb korda see, mis ma teen ja nad sellele kaasa elavad. Fännidele suur, suur aitäh!

Monika Kuzmina Peatoimetaja