1. Avaleht
  2. Sport
  3. Raiespordi Eesti meistriteks krooniti Järvseljal Sulev Tooming ja Karina Riive
Raiespordi Eesti meistriteks krooniti Järvseljal Sulev Tooming ja Karina Riive

Raiespordi Eesti meistriteks krooniti Järvseljal Sulev Tooming ja Karina Riive

Raiespordi Eesti meistriteks krooniti Järvseljal Sulev Tooming ja Karina Riive, kes põrmustas naiste arvestuses ka kolm Eesti rekordit.

Karina Riive. Foto: Reigo Teervalt

Sealse metskonna 100. sünnipäeva tähistamiseks reedel-laupäeval Tartumaal Järvseljal peetud Eesti meistrivõistluste tulemuste kujunemisele vajutasid tugeva pitseri avaala langetamise ajal valitsenud karmid ilmastikuolud.

„Kuna langetada tuli vanu ja jämedaid männipuid ning reedel puhus äärmiselt tugev tuul, eksis paljudel sportlastel sisse päris suuri apsakaid. Võib öelda, et juba esimene ala eraldas terad sõkaldest,“ sõnas Eesti Metsaseltsi ja raiespordisarja projektijuht Mart Kelk.

Viie ala koondarvestuses tõusid lõpuks esikolmikusse mehed, kes paistsid silma konkurentidest suurema stabiilsusega. Kuldmedali sai kaela Sulev Tooming (Luua, 1614 punkti), hõbeda Markus Mitt (Mäe Metsatööd, 1591) ja pronksi Jarro Mihkelson (Läänemaa, 1575). Keegi neist ei saanud kirja ainsatki alavõitu, kuid oskasid samas vältida suuri ärakukkumisi. Nii edestas Mihkelson kombineeritud järkamises parimat tulemust näidanud Tõnu Reinsalu kokkuvõttes vaid kahe silmaga.

„Kui Luua kooli õpetaja Sulev Tooming on vana kooli esindaja, metsandusega tegelnud vähemalt paar aastakümmet ja tulnud ka varem korra Eesti meistriks (aastal 2016), siis Markus Mitt oli kõige paremas mõttes „mees metsast“. Tõeline üllataja, kes tõusis mistahes suuremal võistlustel pjedestaalile üldse esimest korda,“ rääkis Kelk kulla- ja hõbedaomanikest.

Uue põlvkonna tegijatena pidasid juunioride klassis haarava tiitliduelli Peeter Mitt (H-Team) ja Ralf Elfenbein (Pajaka Puit). Mitt kogus 1578 ja Elfenbein 1555 punkti, mis üldpingereas tähistasid kolmandat ja kuuendat tulemust.

Õrnema soo esindajate hulgas säras Karina Riive (LignaMets Team). Ta püstitas Eesti naiste rekordi nii üldarvestuses (1517 p) kui ka ketivahetuses (12,93 sekundit) ja laasimises (422 p). Seejuures mahtus Riive ketivahetuses ja laasimises ka meestega konkureerides kaheksa parema sekka. Kokkuvõttes sai hõbemedali Kertu Evert (Luua) ja pronksi Reet Kullerkupp (H-Team).

Eesti raievõistlusi korraldatakse koostöös Luua Metsanduskooliga ning neid aitab rahastada Keskkonnainvesteeringute Keskus. Hooaja kolmas ja ühtlasi viimane jõuproov toimub 21. augustil, mil Pärnu Vallikäärus selgub TOP 10 paremik.

Head Uudised GoodNews