1. Avaleht
  2. Sport
  3. Haabersti uutes jõulinnakutes saab laupäeval harjutada Ott Kiivikase juhendamisel
Haabersti uutes jõulinnakutes saab laupäeval harjutada Ott Kiivikase juhendamisel

Haabersti uutes jõulinnakutes saab laupäeval harjutada Ott Kiivikase juhendamisel

Tallinna kaasava eelarve raames Õismäe raba terviseraja äärde rajatud treeningväljakud valmivad käesoleval nädalal.

2. oktoobril kell 13 on kõigil huvilistel võimalik Vana-Rannamõisa tee äärse parkla juures asuval treeningväljakul õppida uusi trenažööre kasutama tuntud kulturisti, treeneri ja spordiaktivisti Ott Kiivikase juhendamisel. Orienteeruvalt kell 13.45 toimub juhendamine ja näidistreening Vabaõhumuuseumi tee poolsel treeningväljakul.

„Rahvahääletuse tulemusel soovisid Haabersti elanikud, et Õismäe raba terviseraja äärde rajatakse reguleeritavate raskustega jõulinnakud,“ selgitas linnaosa vanem Oleg Siljanov.

Mõlemale väljakule paigaldati kuus trenažööri. Lisaks on Vabaõhumuuseumi väljakul treeningelement street workout. Trenažööridest paigaldati Omnigymi kõige populaarsem valik: kükipink, rinnaltsurumispink, kerepink, õlapink, seljatõmbepink, kaldsurumispink ja biitsepsipink. Vana-Rannamõisa väljakul saavad treenida ka liikumispuudega spordisõbrad, kelle jaoks paigaldati kaks ratastooliga juurdepääsetavat trenažööri. Väljakute juures täiendatakse välisvalgustust, paigaldatakse prügikastid ja jalgrattahoidjad.

Väljakud ehitas Pomo Playgrounds. Trenažöörid tarnis Davidcityline. Tööde maksumuseks kujunes 94 650 eurot.

Ka sel aastal saavad elanikud teha ettepanekuid, mida võiks kaasava eelarve raames rajada. „Käesoleval aastal algatatud Tallinna kaasava eelarve projekti raames on Haabersti linnaosas laekunud 24 ettepanekut, millest suurem osa on linnakeskkonda parendavad ning laste ja noorte tegevusega seotud ettepanekud. Kuid veel on mõned päevad aega, et oma idee esitada,“ ütles Siljanov ja kutsus üles seda võimalust kasutama.

Kuni 1. oktoobrini saavad tallinlased esitada ettepanekuid selle kohta, milliseid projekte võiks rahastada linna kaasavast eelarvest 2022. aastal. Ideid saab esitada kuues kategoorias: lapsed ja noored, linnakeskkond, turvalisus, sport, kultuur ja vaba aeg ning muu. Arvestada tuleb, et kaasava eelarve raha saab kasutada üksnes avaliku kasutuse ja vaba juurdepääsuga objektide jaoks. Oluline on see, et objekti peavad saama tasuta kasutada kõik linlased. Uuesti võib esitada ka neid projekte, mis eelmise aasta hääletusel ei pälvinud valituks osutumiseks piisavalt hääli.

Ideid saab esitada digitaalselt, samuti ka paberil kas Tallinna linnakantselei teenindusbüroos (Vabaduse väljak 7) või linnaosa valitsuses. Idee esitamise juhendiga saab tutvuda kaasava eelarve kodulehel.

Head Uudised GoodNews