1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti koondis võistles teisipäeval Euroopa Mängudel seitsmel alal
Eesti koondis võistles teisipäeval Euroopa Mängudel seitsmel alal

Eesti koondis võistles teisipäeval Euroopa Mängudel seitsmel alal

Minskis toimuvatel Euroopa Mängudel võistlesid Eesti koondislased teisipäeval seitsmel alal.

Aerutamine

Joosep Karlson aerutas 1000m distantsi võistlusel. Oma eelsõidus jäi ta hooaja tippajaga 4.00,066 algselt üheksandaks ning esimesena poolfinaalist välja, kuid ühe võistleja diskvalifitseerimise tõttu pääses Karlson siiski edasi. Poolfinaalis läbis Eesti koondislane raja oma sõidu üheksanda ajaga 4.00,934, mis andis võistluste kokkuvõttes 15. koha.

Kolmapäeval võistleb Karlson 200m distantsil.

Jalgrattasport

Meeste eraldistardis võistles Norman Vahtra, kes sõitis välja 18. koha ajaga 35.55.64. Võitjaks krooniti valgevenelane Vassili Kirijenka, tema ajaks 33:03.34. Startis 37 meest.

Kui Vahtra ise nentis, et oleks tulemusi vaadates jäänud rahule 12. kohaga, siis ka koondise peatreener Jaan Kirsipuu hinnangul realiseeris Vahtra ennast tänases sõidus 95 protsendi ulatuses. „Eks üleeilne grupisõit natuke istus veel sees, ta polnud veel lõpuni ära taastunud. 30 sekundit, võibolla isegi kuni minut võis minna selle nahka, et tema tänane võistlusvarustus polnud tippvarustus. Ka tehniliselt ei olnud päris perfektne sõit, inertsi oleks saanud rohkem ära kasutada ja seal võis ka 10 sekundit varu olla. Aga Norman on noor mees, alles 22, ning ta võib ühel hetkel eliidi seas edukalt võistlema hakata küll. Ka praegu sõitis ta mainega tempomeeste suhtes korraliku aja,“ rääkis Kirsipuu.

Kergejõustik

Uudse võistkondliku formaadiga Dynamic New Athletics (DNA) kergejõustikuvõistlus lõppes Eesti koondise jaoks veerandfinaalis. Alagrupiturniiril sai Eesti 34 punktiga oma grupis kuuenda koha ja jätkas poolfinaalikoha püüdmist kolmandas veerandfinaalis Rumeenia, Sloveenia, Leedu, Türgi ja Hispaaniaga. Seal saadi viies koht 42 punktiga. Poolfinaali pääsesid Hispaania ja Türgi. Eesti koondise parimateks tulemusteks olid veerandfinaalis Kreete Verlini teine koht 100 m tõkkejooksus (tulemuseks 13,71), Karl Lumi kõrgushüppes saadud kolmas koht (2.12) ja Mirell Luige kolmas koht odaviskes (53.81).

Eesti kergejõustikukoondise juht Kristel Berendsen märkis, et DNA-võistlusformaat on uudne ja vajab nii harjumist kui ka harjutamist. „Suur osakaal selles formaadis on jooksudel, mõned traditsioonilised „meie alad“ on sealt puudu. Sportlased said täiesti uue kogemuse ja ka publikule kaasaelamiseks on see vägagi emotsionaalne formaat.“

DNA-s peetakse võistkondlik võistlus turniirisüsteemis, ühes matšis võisteldakse kahe tunni jooksul üheksal alal. Punkte saab igas matšis maksimaalselt 12 (võitja), iga järgmine koht teenib kaks punkti vähem.

Laskmine

Olümpiakiirlaskmise võistlusega alustas Peeter Olesk. Teisipäeval kavas olnud harjutuse esimese poole tulemuseks oli 290 silma, millega Olesk läheb kolmapäevasele võistlusele vastu 5. kohalt. Liidriks sööstis esimese päeva järel sakslane Christian Reiz 295 silmaga. Võistlus jätkub kolmapäeval kvalifikatsiooni teise harjutuse ja finaaliga.

Maadlus

Eesti maadlejatest astus esimesena võistlustulle Aimar Andruse. Vabamaadluse -74kg kaalukategooria kaheksandikfinaalis kohtus ta Kreeka maadleja Kyrillos Binenmpaoumiga, kes võitis 8-6.

Sulgpall

Teisipäeval jätkati sulgpallihallis alagrupimängudega. Nii Kristin Kuuba (pildil) kui ka Raul Must teenisid üksikmängus teise võidu ning on sellega taganud endale alagrupist edasipääsu – see tähendab ühtlasi kohta 16 parema seas.

Raul Must võitis täna horvaat Zvonimir Durkinjaki 21-19, 23-21. „Durkinjakiga oleme sõbrad, teame teineteise mängu hästi. Ma midagi sisse ei jätnud ja läks hästi, et võitsin. Sellega on käes koht esikümnes. Homne vastane on turniiri favoriit. See mäng on oluline, aga pean jälgima, et ennast lõhki ei tõmbaks, sest turniir on pikk ja jõudu läheb vaja finaaliringides,” rääkis Must. Kolmapäeval kohtub ta alagrupi viimases ja otsustavas mängus esimese asetusega Anders Antonseniga Taanist. See kohtumine määrab, kumb läheb alagrupist kaheksandikfinaali esimesena ja kumb teisena.

Ka Kristin Kuuba sai teise võidu järjest, alistades teisipäeval Bulgaaria mängija Linda Zetchiri 21-16, 21-11. Alagrupis parima asetusega Neslihan Yigiti (Türgi) ja Kuuba kohtumine määrab alagrupivõitja. „Olen seni pannud mängu nii palju kui vaja, aga igale poole oleks juurde panna. Loodan edaspidi näidata veel paremat mängu,“ ütles Kuuba.

Naiste paarismängus võitsid Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel 21-13, 21-17 Valgevene paari Anastassija Tšenjavskajat ja Alesja Zaitsevat. Kolmapäeval peetakse otsustav kohtumine belglaste Lise Jaquesi ja Flore Vandenhouckega. Võitja pääseb alagrupist edasi veerandfinaalidesse.

Meeste paarismängus kohtusid Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner olümpiapronkside Marcus Ellise ja Chris Langridge’iga Inglismaalt, britid võitsid 21-7, 21-14.

Vibulaskmine

Laura Nurmsalu alistas sportvibu 1/32-eliminatsiooniringis austerlanna Elizabeth Straka 6-4. 1/16-ringi duellis võistkondliku maailmameistri itaallanna Lucilla Boariga jäi peale vastane 2-6.

Kolmapäeval, 26. juunil võistlevad Euroopa Mängudel:

Aerutamine: Joosep Karlson (C1 200m)

Laskmine: Peeter Olesk (olümpiakiirlaskmine)

Sulgpall (alagrupimängud): Kristjan Kaljurand ja Raul Käsner (meeste paarismäng), Kristin Kuuba (naisüksikmäng), Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel (naiste paarismäng), Raul Must (meesüksikmäng)

Vibulaskmine: Meeri-Marita Paas (plokkvibu veerandfinaal)

Head Uudised GoodNews