1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti kurlingupaar võitis Hiinas 7500 eurot
Eesti kurlingupaar võitis Hiinas 7500 eurot

Eesti kurlingupaar võitis Hiinas 7500 eurot

Eesti kurlingu segapaar Marie Turmann ja Harri Lill sai Hiinas toimunud kõrgetasemelisel maailmakarika etapil 3. koha, võites ligi 50 000-eurose auhinnafondiga võistlusel üle 7500 euro.

Poolfinaalis kaotasid Eesti sportlased Ameerika Ühendriikide võistkonnale 5:8, kuid pronksimängus alistati Rootsi veenva tulemusega 7:4.

Eesti võistkonna mängija Harri Lill tõi välja, et olla kutsutud niivõrd kõrgetasemelisele turniirile on suur tunnustus. “Teisalt ei ole siin ka midagi imestada, oleme MM-i viies võistkond. Antud võistlus oli meie jaoks esmakordne ka selles mõttes, et korraldaja tasus võistkonnaga seotud lennu- ja majutuskulud ning esimese viie võistkonna vahel läks jagamisele 50 000 eurot auhinnaraha,” kommenteeris Lill.

Shijiazhuangis toimunud võistlusele tuli Lille sõnul kohale maailma absoluutne tipp. “Erinevalt MM-ist, kus teinekord võib võistkondade tase olla väga erinev, oli siin iga mäng väga tugeva vastase vastu. Näitasime Mariega taas, et meie hoog ei ole raugenud. Kindlasti lisab hea esitus siin enesekindlust järgmiseks hooajaks, kus MM-il hakatakse jagama olümpiamängude kvalifikatsioonipunkte,” lisas Lill.

Eesti võistkond sai alagrupis kolm võitu ja kaks kaotust ning pääses oma alagrupist play-off’i teisena. Alagrupis võideti Kanadat lisavoorus tulemusega 10:7, Koread 11:4 ja alistati kindlalt 10:1 ka kahekordsed maailmameistrid Ungarist. Kaotused tuli vastu võtta valitsevalt maailmameisterriigilt Rootsilt 5:9 ja lisavoorus Hiina esimeselt koosseisult 8:9. Veerandfinaalis kohtusid Turmann ja Lill Hiina teise koosseisuga, keda võideti 8:5.

Eesti võistkonnaga oli kaasas treener Nicole Strausak (Šveits).

Kokku osales turniiril 12 võistkonda 11 riigist. Kõrgetasemelisel turniiril jõudsid nelja parema hulka peale Eesti vaid eelmisel MM-il medaleid võitnud riigid.

Eesti valitsevad meistrid segapaaride kurlingus Turmann ja Lill soovivad jõuda 2022. aasta taliolümpiamängudele, mis toimuvad Pekingis.

Head Uudised GoodNews