1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti 3×3 korvpallinaiskond võitis Euroopa Mängudel hõbemedali
Eesti 3×3 korvpallinaiskond võitis Euroopa Mängudel hõbemedali

Eesti 3×3 korvpallinaiskond võitis Euroopa Mängudel hõbemedali

Minskis toimuvatel Euroopa Mängudel võitis Eesti koondis juba teise medali – 3×3 korvpallinaiskond koosseisus Merike Anderson, Annika Köster, Kadri-Ann Lass ja Janne Pulk teenis hõbemedali.

Naiskonna liikmed rõõmustasid medalivõidu üle kogu südamest. „Oleme väga õnnelikud, et suutsime selle medali välja võluda! See on meie jaoks nii emotsionaalne medal – et me suutsime niimoodi võidelda ja tahtejõuga mängudes järjest võite noppida ning nüüd selle medali kaela saada,“ ütles Kadri-Ann Lass. “See on Eesti naiste esimene 3×3 medal. Tegime täna ajalugu!“ märkis Annika Köster. „Hõbemedal tähendab meie jaoks puhast kulda. See on müstika, mis meie, Eesti naised, ära tegime!“ lisas Merike Anderson. „Nii kaugele jõuda oli ka meie enda jaoks üllatus, aga oleme palju vaeva näinud ja suutsime endast maksimumi anda. Ma ei oleks uskunud, et nii noorelt medalini jõuan,“ ütles Janne Pulk, kes on Audentese Spordigümnaasiumi 12. klassi õpilane.

Esmaspäeval pidas naiskond koguni kolm finaalmängu – veerandfinaalis vastu tulnud Tšehhi naiskond alistati kindlakäeliselt 15-12, poolfinaalis saadi pingelises vastasseisus jagu võõrustajamaast Valgevenest 14-15. Finaalis tuli vastu teises poolfinaalis Saksamaa 10-11 võitnud Prantsusmaa, kelle naiskond pani kinni ka finaali 8-21. Eestile kuulus hõbemedal ning pronks läks Valgevenele.

Head Uudised GoodNews