1. Avaleht
  2. Sport
  3. 22. Alutaguse maraton stardib Öömaratoniga
22. Alutaguse maraton stardib Öömaratoniga

22. Alutaguse maraton stardib Öömaratoniga

Sel laupäeval, 13. veebruaril saavad suusasõbrad nautida Estoloppeti sarja III etappi, 22. Alutaguse maratoni. Lisaks tavapärasele pikale ja lühikesele distantsile toimub reedel Öömaraton.

„Öömaratoni puhul on tegu 22 kilomeetrise suusasõiduga, kus aega ei võeta ning osalejad saavad nautida maagilist suusasõitu. Tegu on tõeliselt imelise kogemusega – rada on valgustatud lõkete, küünalde ning helkuritega. Esimest korda korraldasime Öömaratoni 2019. aastal ning kui eelmine aasta jäi maraton lumepuuduse tõttu ära, siis see aasta lubab mõnusat talveilma, külma umbes -15, samuti päikest ja tuulevaikust,“ kiitis maratonieelset olukorda 22. Alutaguse peakorraldaja Robert Peets, kelle jaoks on tänavune maraton järjekorras 15.

Lisaks reedel toimuvale Öömaratonile, kuhu on end kirja pannud ka president Kersti Kaljulaid, toimub laupäeval 44-kilomeetrine klassikasõit piirarvuga 750 osalejat ning 22-kilomeetrine klassikasõit piirarvuga 250. Lisaks toimuvad lastesõidud.

„Suusasõpru ootab sama rada, mis 2019. aastal. Kuna hetkel on lumeolud lausa suurepärased, siis saame rajad laiemalt teha ning samuti külmetavad suure külmaga ööd need kenasti tugevaks ehk rajad saavad olema väga hea kvaliteediga,“ kirjeldas peakorraldaja, kelle sõnul hindavad osalejad väga, et saavad mõnusalt ühte pikka ringi läbida.

Peetsi sõnul on toonud selleaastane korraldus kõvasti rohkem eeltööd. Kõige suuremaks väljakutseks on olnud vabatahtlike leidmine. „Osalejate tunnustav tagasiside ja kiidusõnad muudavad aga maratoni korraldamise tõeliseks rõõmuks. Finišijoonel inimeste positiivseid emotsioone nähes on see tõeliselt hindamatu kogemus,“ lausus peakorraldaja.

Kogu Alutaguse korraldusmeeskond paneb inimestele südamele, et haigustunnuste ilmnemisel mitte maratonile tulla.

Tänavused senised kaks etappi on võitnud Sander Linnus ja Tatjana Mannima.

Head Uudised GoodNews