1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jaan Martinson kogus parimate spordilugude konkursil kolm nominatsiooni
Jaan Martinson kogus parimate spordilugude konkursil kolm nominatsiooni

Jaan Martinson kogus parimate spordilugude konkursil kolm nominatsiooni

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi korraldatud 2020. aasta spordiajakirjanduse parimate tööde konkursil selgusid nominendid.

Konkursile laekus enam kui 110 tööd kaheksas kategoorias. Saadetud töid hindas žürii koosseisus Kristi Kirsberg, Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Gerd Kanter, Anvar Samost ja Signe Ivask (TÜ), fotokategoorias olid lisahindajad Joosep Martinson ja Norra uudisteagentuuri fotograaf Heiko Junge.

“Sõltumata sellest, et oli väga kummaline spordiaasta, on ajakirjanikud korralikult kuuma andnud. See oli ikkagi paras katsumus, et kõik materjalid läbi töötada ja adekvaatne hinnang anda,” tunnistas Kagge. “Mingis kategoorias jätsin lausa päevaks-paariks mõtted settima, et hiljem kaalumise juurde tagasi tulla. Mõnes kategoorias vaatasin tööd kaks korda üle ja muutsin valikute positsioone.”

“Üldiselt on aga hea meel, et noor kaader on peale tulnud, tundub väga nutikas ja hea sõnakasutusega,” lisas Kagge. “Mõne kohta tahaks lausa öelda – geniaalne.”

Koroonaviiruse tõttu sel aastal eraldi üritust ei toimu, võitjad kuulutatakse välja järgmisel nädalal. Auhindadega abistasid Eesti Olümpiakomitee, Nike, Hawaii Express, Go, Park Minigolf ja AVIS.

2020. aasta parimate tööde nominendid (nimed tähestikulises järjekorras)

Kirjutava pressi publitsistika: Kasper Elissaar, Jaan Martinson, Priit Pullerits

Elektroonilise pressi publitsistika: ERR-i tiim (Sebastian Koljak, Rivo Saarna, Alvar Tiisler, Tarmo Tiisler), Steiv Silm, Rasmus Voolaid ja Brit Maria Tael

Kirjutava pressi võistlusülevaade: Kasper Elissaar, Kaspar Koort, Oliver Lomp

Elektroonilise pressi ülekanne: ERR-i tiim (Margus Ader, Karel Kulbin, Tarmo Tiisler, Kristjan Svirgsden, Sebastian Koljak ja Alvar Tiisler), Anu Säärits ja Liina-Grete Lilender, Johannes Vedru

Kommentaar/kolumn: Jaan Martinson, Peep Pahv, Märt Roosna

Spordiuudis: Jaan Martinson, Peep Pahv, Märt Roosna

Spordifoto: Tairo Lutter, Hendrik Osula, Brit Maria Tael

Parim maakondlik lugu: Märt Pilme, Kuido Saarpuu, Anne Põder

Head Uudised GoodNews