1. Avaleht
  2. Sport
  3. VIDEO JA GALERII I KEVAD BATTLES I Ott Kiivikas Fitness Challenge`st: ala pakub palju ka neile, kes on muul spordialal edukas olnud
VIDEO JA GALERII I KEVAD BATTLES I Ott Kiivikas Fitness Challenge`st: ala pakub palju ka neile, kes on muul spordialal edukas olnud

VIDEO JA GALERII I KEVAD BATTLES I Ott Kiivikas Fitness Challenge`st: ala pakub palju ka neile, kes on muul spordialal edukas olnud

Maailma tippu kuuluv kulturist, koolitaja, treener ja Eestis üks silmapaistvamaid motivatsioonikõnelejaid Ott Kiivikas viis spordifestivalil “Kevad Battles” läbi Martensi väljakul inspiratsioonipäeva. Samuti toimus 23. maist kuni 27. maini aset leidnud spordifestivali raames 365JP Fitness Challenge Liiga IV etapp.

Ala pakub palju ka neile, kes on varem muul spordialal edukas olnud

Kiivikas rääkis, et esmakordselt võtsid nad sündmusest osa eelmisel aastal. Aastaga on kõik aga päris palju kasvanud, Eesti tiim on läinud tugevamaks ning kohal olid kõik tugevamad sportlased.

Kohapeal olnud favoriitidest tõi Kiivikas välja Priit Meieri, kes tuli Euroopa meistrivõistlustelt medaliga tagasi ja just võitis ka koondsarja võistluse tulemusega 301 punkti. “Sellega oleks Euroopa meistrivõistlustel samuti pjedestaalil olnud,” lausus ta.

Monika Kuzmina ja Ott Kiivikas. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Ka tõi Kiivikas välja viiekordse Eesti trepijooksu kuninga Sander Kauri, kes spordifestivalil Priit Meieri järel teiseks tuli. “Tulemas on veel naiste hõbesarja võistlus, mis on hästi tugev. Kindlasti ei saa mainimata jätta kahekordset maailmameistrit Renè Laanet. Samuti on näiteks kohal endine laskesuusataja, kes oli ka olümpialane, Martten Kaldvee. On pull, et ala pakub palju sellist ka neile, kes on varem võib-olla mõned muul spordialal edukas olnud.”

On pull, et ala pakub palju sellist ka neile, kes on varem võib-olla mõned muul spordialal edukas olnud.

Ott Kiivikas. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Spordifestival kui hea võimalus tutvustada ala

Küsimusele, kui palju teeb võistlemisel raskemaks asjaolu see, et võistlus toimub rannas, vastas Kiivikas, et kindlasti muudab see võistlemise keerulisemaks. Seda on tema sõnul näha ka tulemustest ning see jätab neile oma jälje. „Paljud mehed, kes on suutelised muidu enam tegema, teevad siin pigem vähem. Teine asi on ka see, et kuna on libe ja liivane ning kui tahad mõningaid asju, näiteks tahad teha kangiga väljaasteid, siis kõnnitakse tegelikult edasi. Proovime hoida platsi nii puhtana kui saame, aga see jätab jälje,“ nentis ta ja lisas, et värskes õhus ja täiesti uuele publikule suunatud sündmused on aga hea võimalus ala tutvustada.

Värskes õhus ja täiesti uuele publikule suunatud sündmused on aga hea võimalus ala tutvustada.

„Ka võistlejatel endil tegelikult… Ma ei kujuta ette, et tänase ilmaga oleks pidanud kuskil sees päev otsa võistluseid tegema. Ma oleks parema meelega igal juhul rannas. Ilmaga tõesti vedas,“ rääkis Kiivikas võistluspäeval valitsenud ilma kohta.

Monika Kuzmina ja Ott Kiivikas. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Võistlemine käib kuues erinevas kategoorias

Mida aga Fitness Challenge endast täpsemalt kujutab? Kiivikas selgitas, et võistlemine käib kuues erinevas, tervet keha hõlmavas, kategoorias. Ehk vaja on praktiliselt kasutada kõiki lihaseid. „Iga harjutust tuleb sooritada 2 minutit, teha võimalikult palju korduseid ja iga harjutuse vahel on 2 minutit pausi. Seega kaheminutilise intervalliga – 2 minutit teed ja 2 minutit on paus. Lõpuks lüüakse punktid kokku ja vaadatakse mitu sa kuue ala peale kokku said. Näiteks nagu kümnevõistlus. Ka seal on samamoodi. Teed iga ala ja lõpuks vaadatakse palju 10 ala peale punkte kokku said. Siin on sama loogika,“ selgitas ta.

Iga harjutust tuleb sooritada 2 minutit, teha võimalikult palju korduseid ja iga harjutuse vahel on 2 minutit pausi.

Monika Kuzmina, Ott Kiivikas ja Joanna Koovit. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Kui hästi läheks Kiivikal endal täna võisteldes? „Olen tahtnud isegi võistelda, aga pean tunnistama, et põlved ei lase väljaasteid teha. See on ainus asi. Lõuatõmbeid ja asju olen teinud 27-28 umbes, rööbaspuid 40-50. Selline 200+ punkti arvan, et oleksin suuteline tegema. Keskpärase tulemuse teeksin,“ leidis ta enda tulemuste kohta.

GALERII: GOODNEWS, EVELIN KRUUS

Head Uudised GoodNews