1. Avaleht
  2. Sport
  3. Treeni teadlikult loeng: kas treenida hommikul või õhtul?
Treeni teadlikult loeng: kas treenida hommikul või õhtul?

Treeni teadlikult loeng: kas treenida hommikul või õhtul?

Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituut kutsub 13. novembril loengule „Jõutreening ja vastupidavus, hommik või õhtu – sõbrad või vaenlased?“.

Loengus räägib spordibioloogia dotsent Jarek Mäestu vastupidavuse ja jõutreeningu kombineerimisest treeningutel. See võib osutuda parajaks väljakutseks, sest olemuselt on need vastandlikud. Lisaks võib treeningu efektiivsuse seisukohalt omada mõju hommikune või õhtune treenimine. Samas eeldavad vastupidavusalad võimalikult maksimaalse keskmise võimsuse säilitamist ettemääratud distantsil, mis omakorda eeldab jõuvõimete arendamist.

Jarek Mäestu põhilisteks uuringusuundadeks on treeningteadused, spordifüsioloogia ja liikumise mõju tervisele. Ta on koostööd teinud Eesti sõudekoondisega, aga ka teiste Eesti sportlastega.

Tallinna Ülikool ja klaster SportEst kutsuvad loenguid kuulama harrastussportlasi, perearste ja -õdesid, treenereid, lapsevanemaid ja teisi, kes on huvitatud liikumisest ja tervislikest eluviisidest. Loengud toimuvad teisipäeviti.

Vaata lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews