1. Avaleht
  2. Sport
  3. TOETAME NOORTE SULGPALLI! Alustas Murufondi noorteprogramm
TOETAME NOORTE SULGPALLI! Alustas Murufondi noorteprogramm

TOETAME NOORTE SULGPALLI! Alustas Murufondi noorteprogramm

Sellest sügisest alustab heategevusliku Murufondi noorteprogramm.

Murufond loodi aasta alguses Eesti Sulgpalliliidu ja Muruturniiri korraldajate koostöös. Murufondi eesmärk on toetada noori andekaid sulgpallureid ande teostamisel tippspordis. Murufond kujuneb sulgpalli armastavate inimeste ja ettevõtete annetustest.

Murufondi üks algatustest on noorteprogramm, mille eesmärk on märgata andekaid noori, kellel on soov ja eeldused saada heaks sulgpalluriks. Noorteprogrammi valitud mängijatele pakub fond tuge, et neil oleks võimalik osaleda rahvusvahelistel võistlustel ja treeninglaagrites.

Esimesed Murufondi noorteprogrammis osalejad on Lisa Berik ja Andrei Schmidt Triiton Sulgpalliklubist ning Heili Merisalu ja Karl Aksel Männik Nõo Sulgpalliklubist. Igat noort toetab fond sel hooajal 1000 euro ulatuses.

Lisaks noorteprogrammile, kuhu kuuluvad sulgpallitee alguses 11-14-aastased, annab Murufond välja kord aastas stipendiume, mis on mõeldud noortele mängijatele, kes on juba rahvusvahelises konkurentsis näidanud häid tulemusi. Murufondi stipendiumid jagatakse heategevuslikul Muruturniiril, mis toimub 14. märtsil.

Ka sinul on võimalik anda panus sulgpalli tuleviku heaks, tehes annetuse Murufondi kontole EE312200221068565010 (saaja Eesti Sulgpalliliit).

Murufond kannab nime kauaaegse sulgpallitreeneri Koit Muru auks, kes tegutses treenerina üle 30 aasta. Tema käe alt sirgusid mitmed Eesti tipud ja meistrivõistluste medalivõitjad. Veelgi rohkem oli neid, kellele treener Muru andis kaasa sulgpalliarmastuse ja teadmise, et ausus, töökus ja vastase austamine on spordi alusväärtused.

Head Uudised GoodNews