1. Avaleht
  2. Sport
  3. TOETA ETTEVÕTMIST! MOVE WEEK käivitab Valga noortega “Igamehe jalgrattagaraaži”
TOETA ETTEVÕTMIST! MOVE WEEK käivitab Valga noortega “Igamehe jalgrattagaraaži”

TOETA ETTEVÕTMIST! MOVE WEEK käivitab Valga noortega “Igamehe jalgrattagaraaži”

MOVE WEEKEestis toimub 29. septembrist kuni 5. oktoobrini teistkordselt rahvusvaheline liikumisnädal. Selle raames toimub üle Eestimaa ca 150 suuremat ja väiksemat liikumist propageerivat spordivõistlust, perepäeva, kooli spordipäeva, matka jne. Nädal kulmineerib 4. oktoobril Spordipealinnas Valgamaal heategevusliku Liivimaa Spordilaada & Rattaparaadiga Valga-Valka piirilinnas, millega populariseeritakse piiriülest sõprust ja koostööd, jalgrattakultuuri ning kogutakse toetust Valga Avatud Noortekeskuse ideele käivitada Valga noortekeskuse juures “Igamehe jalgrattagaraaž”.

“Rattagaraaži käivitamisega soovivad Valga noored taasavastada nö “garaažikultuuri” – pakkuda noortele tehnikahuvilistele kooskäimiskohta, ise oma kätega jalgrataste ehitamise ja putitamise kohta, vanade rataste sõidukorda seadmise ja miks mitte nende linnaelanikele rentimise kohta. Väheoluline pole ka garaaži sotsiaalne roll erinevate generatsioonide kohtumispaigana – kohana, kus noored sellide vanade meistrite käe all kogemusi, töövõtteid ja tehnikahuvi ammutavad,” selgitas Spordiaasta MTÜ eestvedaja Ott Pärna idee olulisust.

Kui Eestis tehakse kõigist liikumistest jalgrattaga vaid 5% (Euroopas on vastav näitaja keskmiselt 7%), siis Taanis tehakse jalgrattal koguni 9% kõigist liikumistest. Seepärast aitab rattakultuuri arendavat heategevuslikku kampaaniat Move Weeki raames läbi viia Taani-Eesti Kaubanduskoda. Ettevõtmist toetavad teiste seas partneritena Valga Maavalitsus, Valga Linnavalitsus, Valgamaa Spordiliit ja Spordiaasta MTÜ.

Idee elluviimist on võimalik toetada tehes annetuse MTÜ Spordiaasta kontole EE391010220110434019 SEB pangas (selgitus: Valga rattagaraaž). Teretulnud on ka panus rattagaraaži sisustuse ja tööriistade näol.

Spordipealinna idee taga on Spordiaasta MTÜ, Eesti spordiringkonnad, KÜSK, Kultuuriministeerium jt. Spordipealinna eesmärk on laiendada liikumisharrastuse kandepinda üle Eesti, viia aasta jooksul ühes Eestimaa piirkonnas spordielu tuntavalt edasi ning teha maakond või omavalitsuste konsortsium üle-eestiliselt ja positiivsest küljest nähtavaks. Vaata: http://www.spordipealinn.ee.

Käesoleval, 2014. aastal on Eestimaa Spordipealinn Valgamaal – 13 sealset linna ja valda kannavad seda auväärt tiitlit.

Head Uudised GoodNews