1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu noortekoondis tuli Rahvusvahelistel Laste Mängudelt tagasi rekordarvu medalitega
Tartu noortekoondis tuli Rahvusvahelistel Laste Mängudelt tagasi rekordarvu medalitega

Tartu noortekoondis tuli Rahvusvahelistel Laste Mängudelt tagasi rekordarvu medalitega

Tartu linna noorsportlased tulid Rahvusvahelise Olümpiakomitee egiidi all toimunud 56. Laste Mängudelt tagasi taaskord rekordarvu medalitega.

15.-20. juulini toimusid Mehhikos, Leonis Rahvusvahelised Laste Mängud, millest võttis osa üle 1500 noorsportlase üle maailma. Sportlasi oli pea 80 erinevast linnast ja ligi 29 riigist. Tartu osales mängudel juba 6. korda ning Leonis oli kohal 17 liikmeline noortekoondis. Kavas olnud seitsmest spordialast osalesid tartlased oma eakaaslastega kolmel erineval alal: ujumises, kergejõustikus ning 3×3 korvpallis. Sel aastal naastakse koju lausa 11 individuaalala medaliga ja 3 võistkondliku hõbemedaliga.

Kergejõustikus võideti individuaalaladel 8 medalit: 2 kulda, 3 hõbemedalit, 3 pronksmedalit. Hea tulemuse teinud Diana Johanna Vanamb teenis odaviskes kuldmedali, kuulitõukes hõbemedali ning kõrgushüppes pronksmedali. Kõrgushüppes teenis uue isikliku rekordiga kulla välja Mirtel Rõõm, kes lisaks saavutas 2. koha 80 m tõkkejooksus. Tõkkejooksu 3. koht tuli samuti Tartusse Edith Eelmäele. Tütarlaste 4×100 m teatejooksus suutis nelik finaalis eeljooksust veelgi paremat aega näidata ning saavutati tugev teine koht. Võistkonda kuulusid Mirtel Rõõm, Diana Johanna Vanamb, Isabella Ploomipuu ja Edith Eelmäe. Poistest viskas odas end hõbedale Hank-Gerhard Hausenberg ning 100 m tõkkejooksus tõi Tartule pronksmedali Raiko Sepp.

Ujumises võideti individuaalaladel 3 hõbemedalit: finaalis 200 vabaujumises lõpetas Ksenja Bažanova teise ajaga, oli hõbeda vääriline ka 50 m rinnuliujumises ning jagas 100m vabaujumises teist kohta sõpruslinna Kaunase esindajaga. Noormeeste teateujumises saavutas Tartu ujujate koondis koosseisus Gregor Laht, Robin Priks, Marten Kont, ja Markus Persidski samuti hõbemedali. Väga head kokkumängu ja tehnilist taset näitasid meie noorkorvpallurid koosseisus Daniel Kaljula, Matthias Mürkhain, Mauro Veermäe ja Maru Pärn 3×3 korvpallis. Oma vastastele ei antud ühtegi mänguvõitu ja nii liiguti kindlalt finaali, kus juba teist aastat järjest pidi tunnistama Kaunase paremust.

Hästi võistlesid kõik noored ja saavutati ridamisi esikümne kohti, tehti isiklikke rekordeid ja muid hooaja tipptulemusi.

Tartu noorte spordidelegatsiooniga kaasas käinud abilinnapea Raimond Tamm tunnustas Tartu noorsportlasi. “Tartu noored sportlased suutsid edukalt kohaneda suure ajavahe ja võõra keskkonnaga ning olid tugevas rahvusvahelises konkurentsis igati edukad. Suur aitäh kõigile Tartut esindanud noortele, nende treeneritele, vanematele ning kõigile teistele kaasaelajatele.”

  • Järgmised ehk 57. Rahvusvahelised Laste Mängud toimuvad 2025. aasta augustikuus esmakordselt Eestis Tallinnas.
Head Uudised GoodNews