1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu linn alustab taas tasuta välitreeningutega
Tartu linn alustab taas tasuta välitreeningutega

Tartu linn alustab taas tasuta välitreeningutega

Tartu linn alustab 6. mail taas tasuta välitreeningutega täiskasvanutele. Treeningud toimuvad esmaspäeviti kell 18.00 – 19.30 Anne kanali äärsel välijõusaali platsil.

Abilinnapea Mihkel Leesi sõnul on linna pakutavad tasuta treenimisvõimalused muutunud iga aastaga üha populaarsemaks. “Tartus on spordi- ja mänguväljakuid kujundatud nii, et erinevate huvide ja võimetega inimesed leiaksid endale meeldiva tasuta liikumisvõimaluse. Vahel on spordiväljakute kasutamise barjääriks kasutajate vähesed teadmised treeningvahendite võimalustest ja treeningmetoodikast. Linna korraldatud välitreeningutel aitavad kogenud füsioterapeudid tartlastel liikumisest maksimaalselt rõõmu tunda ja kasu saada,” rääkis Lees.

Tartus on spordi- ja mänguväljakuid kujundatud nii, et erinevate huvide ja võimetega inimesed leiaksid endale meeldiva tasuta liikumisvõimaluse.

Välitreeningutele on oodatud nii algajad, kes vajavad esmaseid nõuandeid treeningutega alustamiseks, kui ka edasijõudnud, kes soovivad lisaks jõusaali võimalustele proovida treeninguid vabas õhus. Kõigile osalejatele leitakse võimetekohased harjutused ja sobiv treeningkoormus. Igal treeningul on kohal füsioterapeut OÜ-st FysioCentrum, kes õpetab vastavalt osalejate soovidele ja vajadustele kasutama treeningvahendeid, aitab korrigeerida harjutuste sooritust ning nõustab treeningkava koostamisel. Treeningul läbitakse soojendus, põhitreening ja lõdvestus. Lisaks treeningule aitab füsioterapeut hinnata kehalist võimekust.

Igal treeningul on kohal füsioterapeut OÜ-st FysioCentrum, kes õpetab vastavalt osalejate soovidele ja vajadustele kasutama treeningvahendeid, aitab korrigeerida harjutuste sooritust ning nõustab treeningkava koostamisel.

Välitreeningud toimuvad igal esmaspäeval 6. maist 30. septembrini välja arvatud riigipühadel (ei toimu 24. juunil) kokku 21 korda. Treeningutele ei pea ennast ette registreerima ning huvilised saavad treeninguga liituda jooksvalt. Väga karmide ilmaolude (paduvihm ja äikesetorm) korral jääb treening ära, sellest teavitatakse ka Tartu linna kodulehel ja Facebooki lehel.

Treeningud on osalejatele tasuta.

  • Tartu linna rahalisel toel viib treeningud läbi OÜ FysioCentrumi meeskond.
Head Uudised GoodNews