1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tartu ja Tallinn alustavad tasuta välitreeningutega
Tartu ja Tallinn alustavad tasuta välitreeningutega

Tartu ja Tallinn alustavad tasuta välitreeningutega

Tartu ja Tallinn alustavad tasuta välitreeningutega.

Tartu välitreeningud on täiskasvanutele ja toimuvad 31. maist igal esmaspäeval 27. septembrini, kokku 22 korda. Igal esmaspäeval kella 18.30-20 on Anne kanali äärsel välijõusaaliplatsil kohal füsioterapeut Fysio Centrumist, kes õpetab vastavalt osalejate soovidele ja vajadustele kasutama treeningvahendeid, aitab korrigeerida harjutuste sooritust ja nõustab treeningkava koostamisel. Treeningul läbitakse soojendus, põhitreening ja lõdvestus. Lisaks treeningule aitab füsioterapeut hinnata kehalist võimekust, et oleks näha, kas tehtud treeningust on kasu.

Välitreeningutele on oodatud nii algajad, kes vajavad esmaseid nõuandeid treeningutega alustamiseks, kui ka edasijõudnud, kes soovivad lisaks jõusaalivõimalustele proovida treeninguid vabas õhus. Kõigile osalejatele leitakse võimetekohased harjutused ja sobiv treeningkoormus. Vastavalt kehtivatele piirangutele osalejaid hajutatakse.

Treeningutele ei pea ennast ette registreerima – huvilised saavad treeninguga liituda jooksvalt. Väga karmide ilmaolude (paduvihm ja äikesetorm) korral jääb treening ära, millest teavitatakse ka Tartu linna kodulehel ja Facebookis. Tartu linna rahalisel toel viib treeningud läbi Fysio Centrumi meeskond.

Tallinna Kristiine linnaosa liikumistunnid algavad 2. juunil. Linnaosavanema Jaanus Riibe sõnul on tegemist pikaajalise ja linnaosa elanike jaoks tähtsa sportliku traditsiooniga. „Alustame juba kümnendat välitreeningute hooaega ja tegelikult on juba kujunenud kindel seltskond linnaosaelanikke, kelle jaoks värskes õhus liikumine ja harjutustega tegelemine on olulised, samuti võimaluseks kohtuda ja vestelda heade tuttavatega. Soovime rohkem pakkuda tegevusi värskes õhus ja lähemalt tutvuda meie kauni rohelise linnaosaga. Treeninguid juhendab kogenud ja alati rõõmsatujuline professionaalne treener Aliis Sarapik, kes oskab vaid ühe tunniga osalejaid energia ja heade emotsioonidega terveks nädalaks laadida,“ selgitas Riibe.

Kristiine välitreeningutesari kestab 13. oktoobrini (välja arvatud 23. juunil). „Treeningutekavas on kepikõnd ja erinevad venitamisharjutused, mis sobivad erinevas eas inimestele. Oleme samas täiustanud ka pargis asuvat välijõusaali uute seadmetega, mida saavad kasutada kõik pargi külastajad,“ lisas Riibe.

Välitreeningud toimuvad Löwenruh’ pargis (Mustamäe tee 59a) kolmapäeviti algusega kell 12. Kohtumispaik on lõvikuju juures.

1. juunil saab alguse läbi terve suve vältav välitreeningutesari, mille eesmärk on pakkuda pealinna noortele suvevaheajaks sportliku ajaveetmise võimalust ja innustada regulaarselt liikuma. Suvetreeningute raames viivad võrkpalli-, korvpalli- ja jalgpallitreeninguid läbi mitmed tippspordikogemusega treenerid. Pealinna noortele on treeningutel osalemine tasuta. Treeningud toimuvad Kristiine, Haabersti, Nõmme, Pirita, Põhja-Tallinna, Mustamäe ja Lasnamäe linnaosade spordiplatsidel.

Nõmme esimene treening kuulub sarja „Pilatese pühapäevad“ ja toimub 6. juunil kell 12 Ravila pargis. Juhendab treener Polina Lobo (Fun & Zen). Vabaõhutreeningud on tasuta ja neile on vajalik eelregistreeruda. Kaasa võtta võimlemismatt ja vesi.

Veel toimuvad kolmapäeviti treener Kristiina Lauri (My Fitness) juhendamisel Harku rabas üldfüüsilised treeningud ja teisipäeviti naistele mõeldud bachata-treeningud, mida juhendab Alina Paris.

Need, kes on huvitatud kettagolfi selgeks õppimisest, saavad tulla algajatele mõeldud koolitusele Järve metsas, mida juhendab Rainer Lipand (Discland).

Alates 7. eluaastast on võimalik osaleda Tõuksi Suvekoolis Pääsküla noortekeskuse ees (Rännaku pst 1) 21. juunil. Treeningud toimuvad kahes grupis. Kaasa tuleb võtta tõukeratas, kiiver ja joogivesi. Treeneriks on Ott-Aleksander Raud (Judopoiss).

Kuna kohtade arv on treeningutel piiratud, on vajalik eelnev registreerumine.

Head Uudised GoodNews