1. Avaleht
  2. Sport
  3. NAGU TŠEHHIS I Tehvandil avati uudne maastikurattarada
NAGU TŠEHHIS I Tehvandil avati uudne maastikurattarada

NAGU TŠEHHIS I Tehvandil avati uudne maastikurattarada

Tehvandi Spordikeskuses avati Eesti Terviseradadega koostöös rajatud 1,7 kilomeetri pikkune maastikurattarada, mis loob uudsed treeningvõimalused nii eri vanuses harrastajatele kui ka professionaalidele ning sobib ka populaarsust koguva XCO – maastikuratta olümpiakrossi – treeninguteks ja võistlusteks. Otepää ainulaadne loodus, pikad tehnilised laskumised ja hea drenaaž teevad rajast võrdväärse Tšehhi ja teiste rattamaade maastikurattaparkidega.

Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liikme Jaak Mae sõnul on uue spordiala harrastamiseks tingimuste loomine võistluskeskusele oluline, sest see suurendab keskuse aastaringset kasutamist. „Maastikurattasõit on populaarne ja paistab, et see ala on tulnud, et jääda. Uue rajaga anname omapoolse panuse professionaalsete ratturite ja harrastajate tehniliste oskuste ja üldfüüsise parandamiseks. Maksimaalselt head tehnilised oskused on olulised ka neile, kes stardivad igal aastal Tehvandil maailma suuruselt kolmanda maastikurattamaratonil – Tartu Rattamaratonil,” lausus Mae.

Eesti Terviserajad SA juhataja Alo Lõoke lisas, et Tehvandi uus maastikurattarada on tõeline kompvek. „Rada paneb sõitja füüsiliselt proovile ja nõuab sõitmisel kogu aeg ka valvsust, kuid avanevad vaated, pikad laskumised ja mitmekülgsus toovad kokkuvõttes naeratuse näole. Jätkame terviseradadel rattaradade ja harjutusväljakute arendamist üle Eesti, et rattaga tehnilisema „nikerdamise ja ukerdamise” võlud leviksid ja looksid positiivseid emotsioone,” sõnas Lõoke.

Raja ehitas Hevent Ehitus.

Spordikeskuses on erinevate pikkuste ja raskusastmetega jooksu-, kepikõnni-, jalgratta-, rullsuusa- ja matkarajad, laskesuusatamise lasketiir, MOBO orienteerumisrada, kergejõustikustaadion, K90 suusahüppemägi ja jõusaal. Lisaks on erinevate lihasgruppide treenimiseks ehitatud omanäoline 1,2 kilomeetri pikkune terviserada. Avatud on ka 18 korviga kettagolfipark.

Head Uudised GoodNews