1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinn tunnustab ja premeerib parimaid noorsportlasi
Tallinn tunnustab ja premeerib parimaid noorsportlasi

Tallinn tunnustab ja premeerib parimaid noorsportlasi

Karl-Erik Saarm Foto: Liis Härmson
Karl-Erik Saarm
Foto: Liis Härmson

Reedel kell 15 toimub Jaan Poska majas tänuüritus Tallinna edukamatele noorsportlastele, kus ühtlasi antakse üle ka tänavused parima noorsportlase toetused.

Tallinna linn tunnustab ja premeerib Jaan Poska majas pealinna parimaid noorsportlasi, kes on edukalt esinenud noorte ja juunioride rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ning kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tallinn.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul soovib linn väärtustada ja toetada noortesporti ning panustada nende edasisse arengusse.

„Möödunud aastal tunnustasime sõbrapäeval esmakordselt Tallinna parimaid noorsportlasi ja soovime, et sellest kujuneb pikaajaline traditsioon,“ märkis Kõlvart.

„Noorte sportlaste toetuse eesmärk on tunnustada meie noorte ja juunioride rahvusvahelistel tiitlivõistlustel saavutatud tulemusi ning innustada neid sporditee jätkamisel. Ühtekokku toetatakse tänavu 22 noorsportlast ja üht sportmängude võistkonda kogusummas 12 900 eurot,“ lisas ta.

Tallinna parimateks noorsportlasteks 2013. aasta tulemuste põhjal valiti: Karl-Erik Saarm (noorte U18 MM purjetamises, 1. koht), Anu Hark, Gaia-Marianna Siim, Veronika Zuikova (juunioride U-20 EM võistkondlikus epeevehklemises, 2. koht). Iga eelnimetatud noorsportlane ja treener saab toetust suuruses 1500 eurot. Vladislav Žarov (juunioride U20 EM taekwon-do, 2. koht), Aleksandra Galkina ja Madis Abel (noorte U18 EM tantsuspordi standardtantsudes, 3. koht), Tuuli Tomingas (noorte U18 Euroopa olümpiafestival laskesuusatamises, 3. koht ning noorte U18 MM laskesuusatamises võistkondlik 3×6 km teade, 4. koht) ja Grigori Minaškin (juunioride U23 EM judos, 3. koht) saavad toetust 1000 eurot. Anna Antonova (U23 allveespordis 1.,2.,3. koht), Endla Vaher (U23 MM fitnessis üle 163 cm, 2. koht), Aimar Kuusnõmm (U23 EM jõutõstmises, 2. koht) saavad toetuseks 500 eurot. Anastassia Krasnova (juunioride U20 EM maadluses, 8. koht), Kreete Verlin (EM noorte olümpiapäevadelt kaugushüppes 8. Koht, Eesti Meister 2013 kergejõustikus vanuseklassis U18), Sten-Mark Virro (juunioride U16 FIS MK-etapilt 4. ja 8. koht) ja Dmitri Lefanov (U18 EM poksis, 9. koht) saavad toetust 400 euroga. Henri Robert Roihu ja Juuso Kristjan Roihu (noorte U18 MM purjetamises, 18. koht, Eesti Meister 2013 purjetamises 29 er noorte kahepaat), Gerli Liinamäe (Eesti Meister 2013 iluuisutamises U18, juunioride U18 GP naiste üksiksõidus 6. ja 9. koht), Pjotr Degtjarjov (Eesti Meister 2013 ujumises) 300 eurot ning Sigrid Sepp (Eesti Meister 2013 ujumises) ja Anni Joala (Eesti Meister 2013 intellektipuudega sportlaste klass ujumises) 200 eurot toetust.

Sportmängude võistkonna kategoorias valiti parimaks Audentese SK tänavakorvpalli naiskond, kes tulid noorte U18 tänavakorvpalli maailmameistrivõistlustel II kohale ja lisaks on naiskonna mängijad tulnud Eesti meistriks korvpalli A-vanuseklassis, naiskonnale eraldati toetatust 1500 eurot.

Toetuse määramisel võeti tulemuslikkuse hindamisel aluseks toetust taotleva sportlase saavutatud koht ja vastaval alal või kategoorias osalejate arv. Samuti arvestas komisjon ala tuntust ja populaarsust nii rahvusvahelisel kui Eesti tasandil, vastaval võistlusel osalenud riikide arvu, ala kuulumist olümpiamängude kavva või kuulumist Tallinna eelisarendavate spordialade nimistusse.

Toetuse määramisel võeti aluseks möödunud ehk 2013. aasta saavutatud sportlikud tulemused.

Head Uudised GoodNews