1. Avaleht
  2. Sport
  3. Tallinn ja Tartu premeerivad olümpiavõiduga naasvaid vehklejaid
Tallinn ja Tartu premeerivad olümpiavõiduga naasvaid vehklejaid

Tallinn ja Tartu premeerivad olümpiavõiduga naasvaid vehklejaid

Tallinna linn premeerib Tokyo olümpiamängudel kuldmedali võitnud Eesti epeenaiskonda 50 000 euroga ja võistkonna peatreenerit Kaido Kaabermad 10 000 euroga.

Lisaks premeerib Tallinna linn epee individuaalturniiril pronksmedali võitnud Katrina Lehist 15 000 euroga ja tema treenerit Nikolai Novosjolovit 5000 euroga.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart tunnustab ja tänab võidukat epeenaiskonda ning nende treenereid ülevate hetkede ja positiivsete emotsioonide eest. „Nii nagu see keeruline aasta esitas väljakutseid sportlastele treenimiseks ja võistlemiseks, oli kõigile spordisõpradele katsumuseks ja kannatlikkuse tuleprooviks aasta võrra edasi lükatud olümpiamängud – elada kaasa tipptasemel spordivõistlustele. Ent see ootamine tasus ära, kui kuldse ja pronksisäraga epeenaiskond viis Eesti spordi maailma tippu,“ sõnas Kõlvart.

“Suur tänu ja palju õnne, fantastilised Katrina, Julia, Irina ja Erika! Parimad soovid teie peredele, treeneritele ja toetajatele!” ütles ka Jüri Ratas.

Tartu linn premeerib olümpiavõitjast tartlannat Julia Beljajevat 10 000 euroga ja tema vehklemistreenerit Natalja Kotovat 5000 euroga.

“Eesti võitis suveolümpiamängudel kulla viimati 13 aastat tagasi ja on suur rõõm, et pärast pikka ootamist tõi tubli epeenaiskond kõige kirkama medali taas kodumaale. Tartlaste jaoks on rõõm seda suurem, et Julia Beljajeva treenib siinsamas Tartus vehklemistreeneri Natalja Kotova käe all. Tunneme nende üle suurt uhkust,” ütles linnapea Urmas Klaas.

Olümpiasangarite vastuvõtt toimub Tallinna lennujaama VIP-terminalis 28. juulil kell 17:30.

Head Uudised GoodNews