1. Avaleht
  2. Sport
  3. SUPERFIGHT TULEMAS! Vabavõitlejad Alik Tseiko ja Hendrik Themas kohtuvad ringis K1 reegleid järgides
SUPERFIGHT TULEMAS! Vabavõitlejad Alik Tseiko ja Hendrik Themas kohtuvad ringis K1 reegleid järgides

SUPERFIGHT TULEMAS! Vabavõitlejad Alik Tseiko ja Hendrik Themas kohtuvad ringis K1 reegleid järgides

hendrik19. märtsil toimub Rakvere spordihallis suurejooneline võitlusspordiüritus Yakuza Fight, milles loovad kaasa paljud tuntud võitluskunstide sõdalased, nagu Sergei Makejev, Taur Guitor, Ott Remmer, Alik Tseiko ja teised.

Ürituse peamatšis, superfight’is, astub üles vabavõitlejana tuntud Alik Tseiko, kes läheb K-1 reeglite järgi vastamisi Hendrik Themasiga. Kergejõustiklasest vabavõitlejani jõudnud Hendrik räägib oma võitlejateest.

Hendrik, millal Sa vabavõitlusega tegelema hakkasid ja mida see ala Sinu jaoks tähendab?

Võitlusspordi juurde sattusin 2013. aasta kevadel. Olin USA-s Kennesaw State University’s, kus olin lõpetamas bakalaureuse kraadi finantsalal. Ülikoolis olin ka kergejõustikumeeskonnas ja seda täisstipendiumiga, aladeks teivashüpe/kümnevõistlus. Maikuus lõppes hooaeg ja sellega ka minu enam kui 15-aastane kergejõustikukarjäär. Kuna vaja oli veel lõpetada kool, siis olin augustini USA-s. Mu kodu lähedal oli MMA gym “Striker Fight Center”, liitusin treeninggrupiga ja asi meeldis niivõrd, et järgmised 2-3 kuud käisin 2 korda päevas nende treeningutel, mis hõlmasid poksi, taipoksi ja braziilia jiu-jitsut.

Eestisse naasin augustis 2013 ja võtsin eesmärgiks osaleda Raju päevasel amatöörvõistlusel, nii et võtsin ühendust hea lapsepõlvesõbra Kevin Rennoga ja liitusin Tallinna Taipoksi Klubiga. Esimese võistluse Rajul ka võitsin ja jätkasin treeninguid ning võistlemist. Mõistetavalt keskendub Tallinna Taipoksi Klubi püstivõitlusaladele ja kuna soovisin sinna jääda, siis aja jooksul eemaldusin MMA-st ja tänaseks päevaks pean end tugevaks püstivõitlejaks taipoksis ja K1-s

hendrik-2

Minu jaoks on võitlussport ülimalt nõudlik ja tugevat füüsist pakkuv ala. Tunnen, et pärast teivashüppega tegelemist on see parim adrenaliini pakkuva ala ja igati loogiline samm edasi. Parim külg ala juures on, et see pakkub meelelahutust, isegi raskeimad trennid on nauditavad.

Mis võistlus sul 19. märtsil ees on ja kuidas Sa selleks oleks valmistunud?

Yakuza Fight on meelelahutuslik fightshow üritus ja seda esmakordselt Rakveres. Publikule tuuakse tugevad matšid ja korraldus tundub olevat tipptasemel. Minule on see suurepärane võimalus näidata laiemale publikule oma oskusi ja võimed. Ettevalmistus pole mul päris profisportlasele kohane, kuid igast olukorras tuleb kohaneda. Kuna käin täiskohaga tööl ja kodus kasvab ka pooleteistaastane poeg, siis tuleb osata oma aega õigesti jagada. Varasemalt käisin pühapäeviti sparringus ja ülejäänud treening sai tehtud iseseisvalt, tihtipeale kell 6 hommikul või õhtul pärast kella 22. Viimased kaks kuud olen loomulikult teinud rohkem tööd treeneri pilgu all ja siin kohal suur tänu Ahti Pikkurile. Samuti olen tänulik Tapa Poksiklubile korralduse eest, Kevin Rennole, Yakuza Estoniale ja muidugi Alikule, kes minuga ringi tuleb.

Alik on tugev tegija, kuidas Sa ise ennast vastasega võrreldes hindad?

Alik on väga tugev võitleja ja ma austan teda väga. Kuid kui Kevin mulle matši pakkus, siis ma pikalt ei mõelnud. Öeldakse, et kui eeskujud muutuvad konkurentideks, siis on see hea märk ja kui Kevin selle matši juba pakkus, siis järelikult ta arvas, et olen selleks valmis.

Selle juures on tunnustusväärne, et Alik otsustas oma mugavustsoonist välja tulla, teha matš K1 reeglite järgi ja oma “nõrkade” külgede kallal töötada. Tehnilise poole pealt pean ennast paremaks püstivõitlejaks, kuid Aliku kasuks mängib kogemus, mingil ajahetkel oli ta isegi UFC uksele koputamas. Meie vastasseisu on publikul põnev vaadata, kumbki ei tagane ja ringis sörkimist pole oodata, näha saab tugevaid löökidevahetusi.

Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews