1. Avaleht
  2. Sport
  3. Sulgpalli uueks Euroopa valitsejaks krooniti Anders Antonsen
Sulgpalli uueks Euroopa valitsejaks krooniti Anders Antonsen

Sulgpalli uueks Euroopa valitsejaks krooniti Anders Antonsen

Euroopa mängude sulgpalliturniiril võitis meeste üksikmängus tiitli taanlane Anders Antonsen.

Antonsen oli Viktor Axelseni tervislikel põhjustel loobumise järel kõrgeima maailma edetabelikohaga mängija ja eeldatav favoriit. Maailma 13. reket jõudiski raskusteta finaali, kus kohtus poolfinaalis Raul Musta alistanud maailma edetabeli 33. mehe Brice Leverdeziga Prantsusmaalt. Finaal pakkus põneva heitluse, kus võitjana väljus Antonsen 21-19, 14-21, 21-10. Pronksmedali võitsid Eestile esimese tiitlivõistluste medali toonud Must ja Iisraeli sulgpallur Misha Zilbermann.

Naiste üksikmängus olid finaalis teise ja kolmanda paigutusega mängijad Mia Blichefeldt Taanist ja Kirsty Gilmour Suurbritanniast. Blichfeldt kontrollis mängu ja võitis oma esimese tiitlivõistluste kuldmedali 21-16, 21-17. Kristin Kuuba jäi jagama 9. kohta.

Segapaarismängus läksid finaalis vastamisi maailma edetabeli kaks parimat Euroopa paari, inglased Chris ja Gabrielle Adcock ning Marcus Ellis ja Lauren Smith. Ellis ja Smith suutsid valitsevad Euroopa meistrid alistada 21-14, 21-9.

Meeste paarismängus olid finaalis vastamisi Euroopa meistrid ja maailma edetabelis parim Euroopa paar Kim Astrup ja Anders Skaarup Rasmussen Taanist ning teise paigutusega Rio OM-i pronksmedalivõitjad inglased Marcus Ellis ja Chris Langridge. Ellis ja Langridge võitsid kohtumise 21-17, 21-10.

Naiste paarismängus läks meistrite selgitamiseks vaja tasavägises mängus kolme geimi. Euroopa mängudel võitsid oma esimese tiitlivõistluste kulla Selena Piek ja Cheryl Seinen Hollandist, kes alistasid Lauren Smithi ja Chloe Birchi Inglismaalt 14-21, 21-13, 21-15. Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel jäid oma esimesel koos mängitud tiitlivõistlusel jagama 5. kohta.

Head Uudised GoodNews