1. Avaleht
  2. Sport
  3. Selgus Tokyo paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis
Selgus Tokyo paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis

Selgus Tokyo paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis

Tokyo paraolümpiamängudele tagasid viimastena koha ujujad Robin Liksor ja Kardo Ploomipuu.

Seega koosneb paraolümpiamängudele sõitev Eesti koondis kokku viiest sportlasest: Susannah Kaul, Matz Topkin, Robin Liksor ja Kardo Ploomipuu võistlevad ujumises ning kergejõustiklane Egert Jõesaar kettaheites.

Eesti sai ühe ujujakoha juurde. Tänu sellele saavad paraolümpiamängudele sõita kõik neli A-normi täitnud ujujat. “Kaks sportlast, kelle kohta eeldasime, et nad saavad koha, seda siiski ei saanud, kuid meil õnnestus saada ühe ujuja koht juurde,” sõnas Eesti Paraolümpiakomitee spordidirektor Mihkel Joosing.

Susannah Kaulil on täidetud Tokyo A-normid 50 m vabalt- ja 100 m seliliujumises, Matz Topkinil 50 m selili- ning 50 m, 100 m ja 200 m vabaltujumises, Robin Liksoril 100 m rinnuliujumises ja Kardo Ploomipuul 100 m seliliujumises. Egert Jõesaarel on täidetud Tokyo A-norm kettaheites.

“Konkurents paraolümpiamängudel on tihe, sportlased on aga kõik tahtmist täis. Loodame, et Eesti sportlased on Tokyo paraolümpiamängude ajal on parimas vormis ja toovad häid tulemusi,” lisas Joosing.

Tokyo paraolümpiamängud toimuvad 24. augustist kuni 5. septembrini. Paraolümpiamängude programmi kuuluvad 23 spordiala, milles osalevad liikumis-, nägemis- ja intellektipuudega sportlased. Ujumine leiab aset 25. augustist kuni 3. septembrini. Kettaheitevõistlus toimub 2. septembril.

Tulemusi vahendab Eesti Paraolümpiakomitee jooksvalt sotsiaalmeediakanalites ja kodulehel.

Head Uudised GoodNews