1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pirita kauaoodatud pumptrack sai lõpuks valmis
Pirita kauaoodatud pumptrack sai lõpuks valmis

Pirita kauaoodatud pumptrack sai lõpuks valmis

Pirital avati trikirattarada, mille Pirita elanikud valisid Tallinna kaasava eelarvega rahastatavaks projektiks.

„Kuigi Pirita pumptrack’i äärest võeti ehitamise ajaks pandud piirded maha alles täna, on ratturid käinud rada juba proovimas. Esimesed sõitjad olid platsis kohe, kui asfalt rajale maha sai. See näitab, et pumptrack on Pirital väga oodatud ja on tänuväärne, et kogukond andis ühise panuse, et Piritale uudne vaba aja veetmise võimalus tuleks,” ütles Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Teist sellist pumprada Eestis pole ja ratturid on rajast vaimustunud. „Kui tavaliselt on pumprajad ovaalsed, siis Pirita pumptrack meenutab kujult ristikheinalehte või näpuvurri, mis lisab sõitjatele põnevaid võimalusi,” märkis Liinat.

Pumptrack koosneb kurvidest ja lainetest. Pumptrack’il sõitjal tuleb imiteerida pumpamist: rattaseljas peab ratast künkast üles tõmbama ja alla sõites kiiruse suurendamiseks suruma. Pumprajal võib sõita jooksuratta, tõukeratta, jalgratta ja BMX-iga ning rula ja rulluiskudega. Rada sobib kasutamiseks nii lastele kui ka vanematele inimestele ja seda olenemata nende oskustest.

Raja kasutamise reeglid on kirjas infotahvlil. „Kindlasti peaksid sõitjad kandma kiivrit ja kaitsmeid ning alla kaheksa-aastased kasutama rada lapsevanema järelevalve all,” ütles linnaosavanem.

Pumptrack’il sõitmine on tasuta. Pumptrack asub Pirita spordikeskuse lähedal Pirita jõe ääres. Pumptrack’i rajamine läks maksma 83 480 eurot (käibemaksuga). Selle projekteeris ja ehitas Hevent Ehitus.

Head Uudised GoodNews