1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rammumehed
  4. Rauno Heinla: Kui tahad, siis võitle selle nimel!
Rauno Heinla: Kui tahad, siis võitle selle nimel!

Rauno Heinla: Kui tahad, siis võitle selle nimel!

Kas tohib Rauno HeinlaRauno Heinlal käis külas saade „Kas tohib?“ ja uuris selle hetkeseisuga Eesti kõige vägevama rammumehe igapäeva- ja pereelu kohta.

Saatejuhi sisenedes Rauno uhkesse ja uude, ent kodusesse palkmajja ühes tordiga, tehti kohe selgeks, et rammumees tohib süüa kõike. Rauno peab end siiski pisut teistsuguseks rammumeheks, sest  ei söö nii palju liha ja eelistab piimatooteid.

Mees elab oma naise ja kahe lapsega Kõrveküla lähistel. Kõrveküla on Raunole alati südamelähedane olnud, sest see on koht, kust on ta pärit. Aga miks just maja ja veel palkmaja – just seepärast, et korteris ta elada ei taha ning kuna sai pakkumise healt sõbralt rammumees Lauri Nämilt, kellel on palkmaju tootev firma, siis nii võetigi ette just selline projekt. Maja valmis lõplikult käesoleval aastal, millega täitus ühtlasi ka Rauno unistus.

Kaunis kodumajas on mõeldud kõigele, ka lastel on oma multikavaatamistuba, sest kaua see täiskasvanu ikka jõuab neid multikaid vaadata! Lisaks on Rauno muretsenud kõvakettale meeletus koguses multikaid, mida koolieelikuist tütar ning poeg vaadata saavad. Loomulikult oli lastel sõna öelda ka oma tubade disainis – tüdukul tütarlapselikult heleroosa ning poisil ilus roheline tuba.

Rauno magamistoast pääseb rõdule, mis on vaatega aeda. Seal on rammumehel oma saunamaja ning tünnisaun. Varsti loodab pere ehitada lisaks grillimaja, kuhu Rauno tahab ritta laduda kõik oma karikad.

Rammumehe perekond on sportlik. Ka naisega peeti esimesed kohtingud jõusaalis. Poeg sai oma esimese karika ATV krossi võistluselt, kus teenis kolmanda koha oma elu esimeselt võistluselt. Tütar tegeleb aga iluvõimlemisega, kuhu oma seletamist järgi alati minna ei tahakski, aga kui juba on kohale mindud, siis meel on ka alati superhea.

Rauno jaoks tähendab tipptasemel rammumeheelu elamine täiesti tavalise elu elamist, sest näiteks tõstmisega alustas mees juba 10-aastaselt. „Rammumehendusega“ on ta tegelenud tervelt 14 aastat!  Nädala sees töötamise ning viis korda nädalas trennis olemise kõrvalt püüab tubli tegija ka võimalikult palju aega perele pühendada – võistlusvälisel ajal tuleb pere viia mõnda imelisse huvitavasse paika ja nautida kvaliteetaega.

Saatejuhi küsimuse peale, et kas siis spordist ära ei ela, vastas Rauno, et saab tänu sponsoritele küll teise palga lisaks, aga seda tänu pidevatele esimeste kohtade võitmisele. Rauno teadvat terves maailmas vaid paari inimest, kes tõesti sellest spordist end ära elatavad.

Kuna tegu on tippspordiga, tuleb aeg-ajalt ette ka vigastusi. Raunol on päris palju vedanud, kuna ta on enamasti treeningperioodidel tervena püsinud. Üks suurem tagasilöök siiski oli, kui kannakõõlus läks katki ning arstid väitsid mehele tõsiselt, et enam ta spordiga tegeleda ei saa. Tulihingeline Rauno oli endale aga pähe võtnud, et temaga nii ei lähe – saagu mis saab, tema teeb trenni edasi. Teebki ja võidabki!

Rauno lemmikala rammumeeste võistlustel on jõutõmme, milles on ta võitnud kõiki maailmas. Kehvemapoolsemaks peab ta ülessurumisi, kuid aeg näitab, et kõik liigub paremuse poole.

Kui paljud mehed peavad end enne võistlust vihale ajama, et teenida paremaid tulemusi, siis Rauno arvab, et tal läheb hästi, kuna on suur närveerija – enne esimest ala on võistlusel närv nii püsti, et ajab lausa öökima, kuid viimase ala lõppedes valitseb tema sees aga tõeline rahutunne. Kindlasti aitab Rauno headele tulemustele kaasa elukaaslane, kes käib enamasti kõik võistlused kaasas, et meest iga etapi vahel vajadusel abistada.

Valdav osa karikatest on Raunol teenitud Eestist, Lätist, Leedust ning Soomest. Kõige kaugem maa, kus on auhinnalisi kohti võidetud, on Austraalia. Nimelt elas rammumees mõnda aega just seal kontinendil.

Rauno arvab, et unistada tuleb ja kui täitub üks unistus, siis tuleb võtta ette kohe järgmine. Kuna tema ammune unistus päris oma majast on täitunud, siis nüüd võtab mees ette unistuse pääseda maailma TOP 10 rammumehe hulka ning kunagi ka esimeseks. Loomulikult!

VAATA SAADET!

Silva Arbus

Head Uudised GoodNews