1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ratastoolitennise Balti karikavõistluse võit tuli kolmandat aastat järjest Eestisse
Ratastoolitennise Balti karikavõistluse võit tuli kolmandat aastat järjest Eestisse

Ratastoolitennise Balti karikavõistluse võit tuli kolmandat aastat järjest Eestisse

Eile, 8. detsembri õhtul Riias lõppenud Baltic Team Cup 2018 võistkondlikul ratastoolitennise turniiril tõi Balti karika koju taaskord Eesti meeskond. Karikasarja võit oli kindel juba teise etapi järel. Kolmandal etapil Riias oli vaja eestlastel vaid võit korralikult vormistada.

Eesti valitseva ratastoolitennise meistri Viljar Villiste sõnul olid Eesti mängijad pingevabas olukorras mängides heal tasemel. “Meie Eesti võistkonna kõik kolm meeskonnaliiget näitasid head mängu. Nii Läti kui ka Leedu meeskonnaga mängides võtsime võidu 2:1. Lätlastele loovutasime üksikmängu otsustavas setis ühe võidu ning niisama ka leedulastele, kus jäime alla paarismängus,” kommenteeris Villiste. “Siiski panime oma paremuse maksma ning kvaliteedilt oli meie mängudes sisu ja suurust,” lisas Villiste.

Balti karikavõistluste turniiril võistlesid Eesti meeskonnas ratastoolitennisistid Viljar Villiste, Mait Mätas ja Urmo Voogla. Eesti mängijaid treenivad Alar Milk ja Aleksei Timofejev. Baltic Team Cup on ratastoolitennise kolmeetapiline turniir, mis toimub aasta jooksul kolmes linnas: veebruaris Tallinnas, augustis Vilniuses ja detsembris Riias.

Tallinna etapi võitsid veebruaris eestlased, augustis Vilniuses olid võidukad samuti eestlased ja kolmandal otsustaval Riia etapil võtsid võidu taas eestlased, mis tõi meie meeskonnale ka kogu turniiri karikavõidu. Baltic Team Cup 2018 karikavõistluste II koha pälvisid meeste arvestuses leedukad ja kolmanda lätlased. Naiskonnad sel aastal turniiril kaasa ei teinud. Järgmise aasta turniir algab taas veebruaris ning esimene etapp toimub taas Tallinnas.

Eestis alustati ratastoolitennise mängimisega 2010. aastal. Lätis ja Leedus on ala harrastatud oluliselt kauem. Ratastoolitennist mängitakse spetsiaalsetes tennisemängu ratastoolides, mille rattad on paremaks ja kiiremaks manööverdamiseks seatud suure kaldenurga alla. Eestis on ratastoolitennise arendamisesse andnud suure panuse Eesti Tennise Liit, erinevad tennisekeskused ning toetajad Tallinna Vesi, Invaru ja Nefab Packaging.

Head Uudised GoodNews