1. Avaleht
  2. Sport
  3. Invaspordi liit kuulutas välja aasta sportlased
Invaspordi liit kuulutas välja aasta sportlased

Invaspordi liit kuulutas välja aasta sportlased

Eesti Invaspordi Liit kuulutas 9. detsembril välja lõppeva aasta parimad sportlased. Aasta meessportlane on kettaheitja Egert Jõesaar ja parima naissportlase tiitli pälvis pararattur Mari-Liis Juul. Parimaks võistkonnaks valiti ratastoolikurlingu võistkond ja aasta treeneri tiitli pälvis ratastoolikurlingu treener Erkki Lill.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul on lõppev aasta olnud täis saavutusi ja meeldivaid üllatusi. “Tegus aasta on toonud tulemusi sportlastele ja elamusi kaasaelajatele. Ratastoolikurlingu võistkonna vaid mõned nädalad tagasi saavutatud MM-i kvalifikatsiooniturniiri võit oli meeldiv lõpetus spordiaastale,” rääkis Vakra. Ta lisas, et seda tulemust oli juba aimata. “Turniir turniirilt on kurlinguvõistkonna meisterlikkus tõusnud ja novembris saavutatud võit on esimene oluline samm Pekingi 2022. aasta paraolümpiamängudele jõudmise teel. 2019. aasta märtsis toimuval MM-il tuleb vormistada järgmised punktid edetabelisse.”

Veel päev enne parimate väljakuulutamist tõi koju võidukarika ratastoolitennise meeskond, kes saavutas Balti karikavõistlustel 1. koha. “Meie parasportlaste töö kannab tasapisi vilja ning hea meel on tõdeda, et eeskuju on nakkav ja nii mõnelgi spordialal on olemas lootustandev järelkasv,” rõõmustab Vakra.

Eesti Invaspordi Liit on tegutsenud 29 aastat. “Invasporti ei ole võimalik edendada pühendunud meeskonnata ja toetajateta. Oleme julgenud seada suuri eesmärke ja seda kõike tänu sellele, et meie ümber on suure südamega toetajaid. Tänan kõiki sponsoreid, kes toetavad meie sportlasi ja ühtlasi suur tänu alaliitudele, kellega teeme valdkonna arendamisel ja populaariseerimisel tihedat koostööd,” tunnustas Vakra kõiki panustajaid.

Eesti Invaspordi Liit ühendab liikumispuudega inimesi, pakkudes neile erinevaid võimalusi liikumiseks ja spordiga tegelemiseks. Liit edendab liikumispuuetega inimeste spordiliikumist Eestis eesmärgiga tuua liikumispuudega inimesed välja ühiskondlikku ellu ja propageerida tervislikke eluviise. Eesti liikumispuudega inimestel on võimalik harrastada näiteks selliseid spordialasid nagu istevõrkpall, ratastoolitennis, kergejõustik, jõutõstmine, saalihoki, ratastoolikurling, ujumine ja palju muud. Eestis on ratastooli kasutavaid inimesi ligikaudu 5000.

Head Uudised GoodNews