1. Avaleht
  2. Sport
  3. Rait Ratasepp startis 60 päeva kestvale triatlonikatsumusele
Rait Ratasepp startis 60 päeva kestvale triatlonikatsumusele

Rait Ratasepp startis 60 päeva kestvale triatlonikatsumusele

Täna sai Kanaari saarel Fuerteventura alguse ultratriatleet Rait Ratasepa iseendale korraldatav 60 päeva kestev triatlonikatsumus, kus mees läbib 60 järjestikusel päeval 60 täispikka triatlonit: 5. oktoobrist 3. detsembrini vältava katsumusega läbib Ratasepp kondimootoriga 228 km ujudes, 10 800 km rattal ja 2532 km joostes.

Fuerteventura soe, aga samas tuuliselt karm kliima, tõusumeetrite poolest rikas maastik ja rahulik liiklus on Ratasepale tuttavad juba varasematest endale korraldatud katsumustest: 20- ja 40-kordsed ultratriatlonid, mille finišiajad olid vastavalt 2018. aastal 238:52:34 ja 2019. aastal 444:21:35.

Kui varasematel aastatel andis Ratasepp nädal aega kestnud autoreisist taastumiseks ja kuuma kliimaga kohanemiseks oma kehale aega vaid viis päeva, siis sel korral talitas ta teisiti: „Tulin Kanaaridele kolm nädalat varem kahel põhjusel. Esiteks, et jääks piisavalt aega taastumiseks, ja teiseks, et saaksin enne katsumust korralikult treenida ja keha pikkadeks päevadeks ette valmistada. Seeläbi loodan, et katsumuse esimesed päevad tulevad lihtsamalt kui varasemalt.“

Ratasepa esimene ja kõige olulisem eesmärk on jõuda katsumusega finišisse. „Kuna aga alates 41. päevast olen varasemalt läbitud distantsist kaugemale jõudnud, siis vaimu ja fookuse erksana hoidmiseks proovin esimesed 40 päeva läbida kiiremini kui 2019. aastal. Ajalistest eesmärkidest püüan ühe täispika triatloni läbimise keskmist aega alla 11 tunni, mis tähendab lõpuaega alla 660 tunni. Sarnaselt 20- ja 40-kordsele ultratriatloniga tahan katsumuse sees kõik 60 maratoni joosta alla 4 tunni. Kindlasti tuleb raskeid hetki ja päevi palju, kuid suurt heameelt valmistaks, kui enamiku aega saaksin suuremate muredeta sportida.“

Rataseppa abistab nende 60 päeva jooksul enam kui 50 inimest. Ratasepa katsumuse kulgemisel saab silma peal hoida kodulehel Raitratasepp.ee, tema Facebookis ja Instagramis. Ratasepa hooaja peasponsor on Fenix Adventure ning suurpartnerid Hawaii Express, Ferroline Grupp ja Playitas Resort.

Head Uudised GoodNews