1. Avaleht
  2. Sport
  3. Pühapäeval toimub traditsiooniline Rabajooks
Pühapäeval toimub traditsiooniline Rabajooks

Pühapäeval toimub traditsiooniline Rabajooks

24. oktoobril toimub Tallinnas Rabajooks.

Rajapikkuseks on 6,3 km. Start on avatud kella 11-12. Rajale lubatakse iga 5 minuti tagant. Esimeses ühisstardis startinute vahel selgitatakse välja kolm paremat meest, naist, poissi (12-aastased või vanemad) ja tüdrukut (12-aastased või vanemad). 1800 osavõtjakaardi täitnud ja raba läbinud sportlast saavad vastu traditsioonilise vimpli. Jooks on kõigile tasuta. Osavõtjakaardi saab täita enne starti kohapeal.

Seoses riigis valitseva olukorraga on terviseamet kehtestanud osalejatele kohustuse esitada enne starti tõend COVID-19 vaktsineerituse või läbipõdemise kohta. Kohapeal pakub testimisvõimalust Qvalitase arstikeskus.

Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis paneb kõigile südamele, et kehtestatud reeglitesse suhtutaks täie tõsidusega. „Traditsiooniline Rabajooks on ideaalne võimalus veeta ilus sügispäev värskes õhus ja nautida Nõmme maalilises looduses liikumist. Tule üritusele ainult siis, kui oled terve, ja võta oma pere ja sõbrad ka kaasa,“ sõnas Šillis.

Rabajooksu korraldab Nõmme linnaosa valitsus. Üritust toetavad Tere Piim, Ballzy, Nõmme Malevkond, Naiskodukaitse Nõmme jaoskond, Cotton, Nõmme Seikluspark ja Vorstiabi. Kaks viimast pakuvad lastele kohapeal huvitavaid tegevusi.

Rabajooksu korraldatakse 1974. aastast.

Head Uudised GoodNews
tags: