1. Avaleht
  2. Sport
  3. Põhjala discgolfi maratoni võitis Tanel Viirmann
Põhjala discgolfi maratoni võitis Tanel Viirmann

Põhjala discgolfi maratoni võitis Tanel Viirmann

Pühapäeval Keila terviseradadel toimunud Põhjala discgolfi maratonil tuli võitjaks Tanel Viirmann. Ligi 9-tunnisel võistluspäeval läbis raja 202 mängijat.

Võitjad selgitati kolmes kategoorias. Kõige tugevamate mängijate seas osutus võitjaks värske Eesti Harrastajate MA2 divisjoni meister Tanel Viirmann 230 viskega, kelle lõpptulemuseks Keila maratonil oli 76 viset alla par´i. Teise koha pävis Richard Eermann 235 viskega (71 viset alla par´i) ja kolmanda Erki Vaigro 237 viskega (69 viset alla par´i). Vaigro läbis raja bogievabalt ehk ei teinud ühelgi rajal halvemat tulemust kui par.

Keskmises tugevusgrupis võttis võidu Eero Kaur 248 viskega (58 viset alla par-i), teiseks jäi Rich Männiste, kel tuli viskeid 255 (51 viset alla par´i)  ja kolmandaks Alan Erin-Uussaar 257 viskega (49  viset alla par´i).

Kolmanda tugevusgrupi esikolmik oli Rein Püümann viskeskooriga 269 (37 viset all par´i), Markus Aava 272 viset (34 viset alla pari´i) ning Peeter Konsen samuti 272  (34 viset alla par´i).

Maratonil on eesmärk läbida 100 korviga rada ja teha võimalikult vähe viskeid.

Maratoni korraldaja ja Eesti Discgolfi Liidu juhatuse liikme Rainer Lipandi hinnangul andis Keila maratoni õnnestumisele oma panuse ideaalne suveilm, mis polnud ei liiga palav, märg ega tuuline. “Visati 33 hole-in-one ja võistluse kestvus oli 8-9 tundi. Söögipauside vahel ja pärast ringi said inimesed mängida ka eraldi auhindadele putivõistluse mängu, mille parimad olid meestest Lauri Koobas ja naistest Ave-Ly Soe,” rääkis Lipand.

Kokkuvõttes oli tegu igati õnnestunud võistluspäevaga ehkki korraldajad pidid tegema maratonide graafikus muudatusi. “Meil oli plaanis korraldada augusti lõpus kettagolfi maraton Holstres ja septembri lõpus Keilas. Samas on koroonaviirusesse nakatumine taas tõusuteel ja alates 9. augustist kehtivad riigis ürituste korraldamisele piirangud,” selgitas Lipand. “Otsustasime seega Holstre ürituse üldse ära jätta ning tuua Keila maratoni ajakavas ettepoole, 8. augustile,” lisas ta. Lipandi sõnul olid osalejad võimalust end võistlusel proovile panna väga oodanud ning discgolf on ka üks vähestest aladest, mida saab distantsi hoides mängida. “Seetõttu oli meil lihtsam tagada osalejate turvalisus.”

Järgmiste maratonietappide toimumiste kohta korraldajad hetkel veel teavet jagada ei oska. “Vaatame, milliseks kujuneb koroonaviiruse olukord ja sellest lähtuvalt Terviseameti juhised ürituste korraldamisele.”

Põhjala maratoni toetab Põhjala Pruulikoda ning kõik maratonil osalejad said kosutuseks Põhjala alkoholivaba õlle Virmalised 0. Maratoni võitjad said muuhulgas auhinnaks discgolfi ketta, mille on tootnud Eesti esimene discgolfi ketaste tootja Disctroyer koostöös Põhjala Pruulikojaga.

Põhjala maraton – Keila 100 toimus pühapäeval, 8. augustil Keila terviseradadel. Põhjala maratoni korraldasid Discgolfi keskus Discland, MTÜ Keila Mets. Lisainfot on leida siin!

Põhjala maratoni nimesponsor Põhjala Pruulikoda asutati 2011. aastal nelja Eesti õllesõbra ja kodupruulija poolt. Põhjala pruulib oma tugevamaitselisi õllesid Noblessneri sadamalinnakus, kus lisaks Põhjamaade moodsaimale tootmisele asub ka Eesti suurima käsitööõllede valikuga õllerestoran Põhjala Tap Room.

Head Uudised GoodNews