1. Avaleht
  2. Sport
  3. Otepää parasportlane Hans Teearu tuli taas maailmameistriks
Otepää parasportlane Hans Teearu tuli  taas maailmameistriks

Otepää parasportlane Hans Teearu tuli taas maailmameistriks

Hans Teearu Foto: Mallika Koel
Hans Teearu
Foto: Mallika Koel

Otepää parasportlane Hans Teearu tuli 27.03 – 01.04.2017 Prantsusmaal, Gourettes toimunud rahvusvahelisel intellektipuudega isikute spordiorganisatsiooni (INAS) maailma ja Euroopa meistrivõistlustel nii Euroopa kui ka maailmameistriks.

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu juhatuse liikme Mallika Koeli teatel saavutas Otepää Karupesa Teamis Kalju Ojaste käe all treeniv Hans 28.märtsil  toimunud suusatamise 10 km  CL distantsil esikoha ja samuti 29. märtsil toimunud vabasprindis esikoha.

Mallika Koel selgitas, et antud  võistlustel Gourettis, Prantsusmaal osales üle 120 talisportlase 12 -st riigist, võisteldi murdmaa- ja alpisuusatamises ning viidi läbi maailma kui ka Euroopa meistrivõistlused.

Hans Teearu Foto: Mallika Koel
Hans Teearu
Foto: Mallika Koel

Otepää vallavalitsus otsustas premeerida maailmameistrit Hansu Teearu 1300 euro ja treener Kalju Ojastet 700 euroga.

„Täname Hans Teearu ja tema treenerit Kalju Ojastet suurepäraste tulemuste eest,“ ütles Otepää vallavanem Kalev Laul. „Tean, et nii häid tulemusi ei saa ilma perekonna toeta, täname ka Hansu lähedasi!“

Hans Teearu ja treener Kalju Ojaste vallavalitsuses Foto: Monika Otrokova
Hans Teearu ja treener Kalju Ojaste vallavalitsuses Foto: Monika Otrokova

Eesti Vaimsete Puuetega Inimeste Spordiliidu ülesandeks on ettevalmistada parasportlasi suve- ja tali-paraolümpiamängudeks ning anda neile võimalusi osavõttu ala tiitelvõistlustest normide täitmiseks paraolümpia tarbeks.

Head Uudised GoodNews