1. Avaleht
  2. Sport
  3. Move it treener Airi Kelp: kõik algab iseendast
Move it treener Airi Kelp: kõik algab iseendast

Move it treener Airi Kelp: kõik algab iseendast

Airi Kelp Foto: Lilian Marie Merila
Airi Kelp
Foto: Lilian Marie Merila

Sageli rõhutatakse seda, et kõik inimesed on erinevad. Seega vajab iga inimene ka erinevat lähenemist oma keha treenimisele ja õnneks annavad selle võimaluse erinevad asjatundjate väljatöötatud treenimisstiilid.

Move it on üks neist tantsulistest võimalustest, mille nimigi viitab aktiivsele liikumisele. Seda ala tutvustab Terase spordikeskuse treener Airi Kelp.

Tooge välja mõned põhjused, miks harrastada just teie treeningut — mida teie trenn inimese kehale ja vaimule annab?

Move it on positiivne tantsuline treening, mis aitab parandada koordinatsiooni, tasakaalu, rütmitunnetust, vastupidavust ja samal ajal treenida efektiivselt oma keha erinevaid lihaseid. Tunnis vahelduvad kiiremad ja aeglasemad rütmid, mis aitavad kaasa intensiivsele kaloripõletusele. Treening sobib kõigile ja on hea võimalus õppida oma keha erinevate rütmide järgi liigutama ja tunnetama, parandada oma tantsuoskusi ja tunda sellest rõõmu.

Kui kaua te olete ise treeninud ja kui kaua treenerina töötanud?

Võib õelda, et trenni olen teinud pea terve elu. Kooli ajal tegelesin võimlemise, rahva- ja peotantsu, kergejõustiku ja pikamaa jooksmisega. Pärast põlvevigastust tuli treenimisest mõneks ajaks loobuda ja leppida ainult ujumisega. Trenni olen taas aktiivsemalt teinud viimased neli aastat. Käinud erinevates rühmatreeningutes, jõusaalis kui ka tantsutreeningutes nagu salsa, bachata ja kkizomba. Trenni olen andnud alates selle aasta oktoobrist.

Mis on teie elu põhimõte ja kui suur osa on elu põhimõttes enese eest hoolitsemisel?

Kõik, mida sa teed, teed iseendale. See puudutab nii eraelu, töiseid kohustusi kui ka oma keha eest hoolt kandmist. Kahjuks on vähe neid, kes saavad ütelda, et on enesega 100% rahul ja ei pea midagi muutma. Siiski algab kõik iseendast ja sellest, kui hästi sa oma kehas end tunned. Enda eest hoolitsemine ja sellega kaasnev heaolutunne on väga suureks motivaatoriks edasi pingutada.

Miks inimesed üldse peaks trenni tegema? 

Esmalt ikka trenniga tekkiva positiivse heaolutunde pärast. Muidugi ka selleks, et hoida end füüsiliselt aktiivsena ja keha oleks toonuses.

Kuidas saada üle laiskusest, mis eelneb enne trenni minekut, kui on jäänud vahele pikk aeg? 

Kõik algab mõtlemisest. Kui oled trenni tegemisele positiivselt meelestatud, ei tohiks tekkida ka probleemi uuesti alustamisega. Tuleb endale selgeks teha, et trenni teed sa enda jaoks. Kui treeningutesse on jäänud sisse pikem paus, ei tohiks kindlasti alustada sama koormusega, millega viimati trenni tehti. Soovitan alustada madalama koormusega, et keha ära ei “ehmataks” ja ka endal ei tekiks ülepingutamisest tulenevaid negatiivseid emotsioone. Mis omakorda võib viia selleni, et taaskord jääb trennidesse sisse pikem paus. Ole realistlik, miski ei tule üleöö. Kindlasti ära võrdle end ka teiste spordikeskuse külastajatega, sest sa kunagi ei tea, kui pika tee on nad käinud, et jõuda nii kaugele. Kõik võtab aega. Kui sa ei alusta nüüd, siis millal veel!

Üks positiivne üleskutse …

Kõik mida sa teed, teed iseendale.

Rohkem infot Terase treeningute kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews