1. Avaleht
  2. Sport
  3. Täna algavad Eesti meistrivõistlused segapaaride curlingus
Täna algavad Eesti meistrivõistlused segapaaride curlingus

Täna algavad Eesti meistrivõistlused segapaaride curlingus

Foto: Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon
Foto: Rahvusvaheline Curlingu Föderatsioon

Täna algavad Tondiraba jäähallis Eesti meistrivõistlused segapaaride curlingus. Eesti meistritiitli eest astub võistlusesse 10 võistkonda.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on oodata erakordselt pingelist võistlust. “Eesti meistrivõistlustel osaleb sel aastal rekordarv curlingupaare ning ka sportlaste ettevalmistus on tänavu parem kui varasemalt. Tänu suurepärastele treenimisvõimalustele Tondirabas on mängijate tase juba aastaga oluliselt tõusnud,” sõnas Randver.

Hetkel hoiavad Eesti meistritiitlit segapaaride curlingus Maile Mölder ja Erkki Lill. Kevadel jäi antud võistkond Sotšis toimunud curlingu segapaaride maailmameistrivõistlustel jagama 5.-8. kohta, võites kümnest mängust seitse.

Tänavused Eesti meistrid segapaaride curlingus selguvad juba pühapäeval. Mängud Tondiraba jäähallis algavad reede õhtul kell 18.00, finaalmäng algab pühapäeval kell 18.00. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

Kui klassikalises curlingu võistkonnas on neli liiget, kas mehed või naised, siis segapaaris curlingu puhul on korraga jääl üks mees ja üks naine. Lisaks on mängus kaheksa kivi asemel kuus ja iga võistkonna üks kivi on juba enne mänguvooru algust väljaku keskjoonele positsioneeritud. Kahekesi mängides peavad mängijate visked olema täpsemad ja strateegia veelgi paremini läbimõeldud, sest eksimisruumi on vähem. Ka koostöö väljakul on äärmiselt oluline.

Segapaaris-curling kuulub alates sellest aastast ka taliolümpiamängude programmi ning esmakordselt saab seda olümpiaprogrammis näha 2018. aastal toimuval Pyeongchangi olümpial. Eesti meistervõistkond saab õiguse osaleda segapaaride curlingu MMil, mis leiab aset Rootsis Karlstadis 2016. aasta aprillis. Esmakordselt on antud MMilt võimalik koguda kvalifikatsioonipunkte 2018. aasta olümpiamängudele. 2018. aasta olümpiamängudel osaleb segapaaris-curlingus kaheksa parimat riiki.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Head Uudised GoodNews