1. Avaleht
  2. Sport
  3. MIKS MA TANTSIN? Iris Remsel: tants on miski, tänu millele on mul vähem stressi ja pinget
MIKS MA TANTSIN? Iris Remsel: tants on miski, tänu millele on mul vähem stressi ja pinget

MIKS MA TANTSIN? Iris Remsel: tants on miski, tänu millele on mul vähem stressi ja pinget

Artiklite seerias “Miks ma tantsin?” räägivad oma tantsutee avastamisest JJ-Street tantsukooli õpilased ja treenerid. Täna räägib heade uudiste portaalis oma loo 20-aastane Iris Remsel, kes alustas tantsimisega juba 5-aastaselt. 2012. aasta sügisel sattus ta JJ-Street tantsukooli hip-hop treeningule, mida viis läbi Lenel Karu. Ta on tänaseni tema põhitreener.

“Tantsimine on olnud väiksest saadik mulle väljund, mille abil olla enesekindlam. See keskkond, kuhu noorena tänu tantsimisele sattusin, oli mulle turvaline ja ohutu,” räägib ta. Irise põhitreener on tänaseni Lenel Karu.

Tantsimine on olnud väiksest saadik mulle väljund, mille abil olla enesekindlam.

Tants koos terve perega

Iris puutus tantsimisega kokku esimest korda 5-aastaselt Tallinna külje all Jüris. Pärast kuut aastat rahvatantsu harrastamist viis elutee teda koos perega edasi Lõuna-Eestisse Tartusse, kus jätkus huvi tantsuga edasi tegeleda. Nii leidis ta 2012. aastal JJ-Street tantsukooli oma vanemate eeskujul, kellega sai terve esimene hooaeg koos trennis käidud ning ka kodus erinevates tubades harjutatud. “Mina kuulusin 11-14 vanusele suunatud hiphop gruppi, vanemad täiskasvanute gruppi ning noorem õde õppis samme lastegrupis Urban Kids,” selgitab ta.

Iris ütleb, et tänu tantsule on ta vabanenud paljudest hirmudest ning teda on hoitud ja kaitstud ebavajalike mõjutuste ja seltskondade eest, kuhu noorena oleks olnud väga kerge sattuda. “Ma olen tänu tantsule saanud eluks ajaks kindlasti kaasa selle, kui oluline on hoida oma lähedasi ja pere, õppinud õigeid väärtuseid ning enda eest seisma. Mäletan hetki, kus mul oli raske oma arvamust välja öelda, hoolimata sellest, kas teiste tagasiside oli negatiivne või positiivne,” räägib ta.

Ma olen tänu tantsule saanud eluks ajaks kindlasti kaasa selle, kui oluline on hoida oma lähedasi ja pere, õppinud õigeid väärtuseid ning enda eest seisma.

Parem versioon iseendast

“Tants on miski, tänu millele on mul vähem stressi ja pinget ning pidevalt kasvab tahe tegeleda kõige sellega, mis mulle meeldib. Tants on nagu kingitus iseendale. Eks mäletan koolist tihti momente, kus 15 inimese ees oma ettekannet esitada oli närvesööv ja pingeline, kuid sadade inimeste ees laval esineda pole minu jaoks üldse hirmus. Olen ümbritsetud inimestega, kes teevad tantsu samasuguse kirega,” räägib ta.

Tänu JJ-Street tantsukoolile on ta leidnud endale hea keskkonna, kus areneda, saanud endale kõrvale justkui teise pere ning õppinud kogu aeg olema parem versioon iseendast. “Ma olen jäänud just siia tantsukooli, sest olen saanud läbi tantsimise arendada ja avastada ka teisi eluvaldkondi. Olen saanud panna end proovile ja kirjutada isegi möödunud aastal oma esimese projekti. Tänaseks olen väga õnnelik, et saan olla ise noortele treeningutel ja ka mujal eeskujuks,” ütleb ta.

Irise 4 põhjust tantsuga tegeleda:

  • Tantsimine hoiab meele aktiivsena. See parandab aju vereringet ja aitab mälu turgutada. See on hea võimalus vaimu arendamiseks
  • Tantsu kaudu on võimalik oma loomingulisi lihaseid treenida ning õppida loovust
  • Eneseareng ei alga kunagi mugavustsoonist. Iga kord, kui tantsin või esinen, tunnen, et astun sammu lähemale millelegi suuremale
  • Tantsides treenib inimene tugevalt ja see tekitab positiivse meeleolu. Hämmastav on tunda end pärast tantsimist väsinuna, teades, et olen osa millestki nii ärevast
Head Uudised GoodNews