1. Avaleht
  2. Sport
  3. LÕBUS VIDEO! Eestlased lähevad Londonisse paraujumise MM-ile
LÕBUS VIDEO! Eestlased lähevad Londonisse paraujumise MM-ile

LÕBUS VIDEO! Eestlased lähevad Londonisse paraujumise MM-ile

9. septembril saab Londonis alguse paraujumise MM, kus Eestit esindavad Susannah Kaul, Robin Liksor, Kaimar Kaldma ja Matz Topkin.

Eesti ujujad osalesid enne suurvõistlust treeninglaagris Türgis. “Enne laagrit oli kuuma ilma suhtes väike kartus, kuid tegelikkuses see siiski treeninguid väga ei mõjutanud ja isegi 41-kraadise sooja juures oli võimalik treenida,” sõnas Kaldma.

Sportlased ütlevad kui ühest suust, et treeninglaagri tingimused olid suurvõistluseks valmistumisel suurepärased. Kaul lausus: “Sellel ettevalmistusperioodil osalesin kahes treeninglaagris ja ma tunnen, et need olid just need, mida ma vajasin. Ootan juba, et saaksime kohale sõita ning basseini ja olustikuga kohanema hakata.”

Nädal enne võistlust on noored pigem rahulikud ja ootavad võistlust. “Ma ootan Londonisse minekut, kõikide ässade nägemist ja võistlemist,” lausus Topkin.

Ujujad hindavad hetkevormi heaks, kuid kindlasti ei alahinda nad konkurente, sest nad teavad, et kõik on hoolega trenni teinud. Topkin räägib: “50 meetrit selili tahaks lubada mingit värvi medalit ka kaela, aga tiitlivõistlusel on kindlasti teised mehed samuti tippvormis ja medali võitmine ei pruugi ainult minu tulemuse taga kinni olla. 50 meetrit kroolis pean juba hommikul ideaalselt ujuma, et õhtusesse finaali pääseda.”

Meie sportlaste ajakava:

9.09
50m vabalt (Kaul)
400m vabalt (Kaldma)

10.09
100m vabalt (Topkin)
100m liblikat (Kaldma)

12.09
50m selili (Topkin)
100m vabalt (Kaul)

13.09
50m vabalt (Topkin)

14.09
100m selili (Kaul)

15.09
100m rinnuli (Liksor)

Intervjuu Susannah Kauliga

Kätte on jõudnud aeg tutvustada paraujumise maailmameistrivõistlustele minevaid sportlasi. Algust teeme ainsa õrnema soo esindajaga, kelleks on Susannah Kaul. Susannah võistleb kahel distantsil – 50 m vabalt ja 100 m vabalt.Jätsime seekord traditsioonilised spordiküsimused ära ning küsisime hoopis pisut teistsuguseid küsimusi, mis aitavad teil ehk tema kui inimese kohta rohkem teada saada.#paralympics_estonia #paraswimming

Posted by Eesti Paralümpiakomitee/Estonian Paralympic Committee on Teisipäev, 6. august 2019

Head Uudised GoodNews