1. Avaleht
  2. Sport
  3. KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Erik Naissaar selgitab, mis on tänavasport ja kuidas sellega tegelema hakata
KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Erik Naissaar selgitab, mis on tänavasport ja kuidas sellega tegelema hakata

KUULA RAADIO ELMARI HOMMIKUJUTTU I Erik Naissaar selgitab, mis on tänavasport ja kuidas sellega tegelema hakata

28. mail Pärnus toimuva Euroopa tänavaspordi suursündmuse Kevad Battles’i korraldaja Erik Naissaar rääkis raadio Elmari hommikujutus tänavaspordi tegemisest.

Erik selgitas, et tänavasport võib endast kujutada vanakoolikeeles justkui riistvõimlemist, aga välitingimustes. Kangid ja turnikad on jäigad. Seda kunsti näeb välijõusaalides ja kergliiklusteedel. See on viimased aastad olnud kasvutrendis ning aina rohkem inimesi hakkab sellega tegelema. Tänavasport on ka arenev ala – uus etapp on näiteks käesurumispingid, mis välijõusaalidesse paigaldatakse.

Tänavasport võib endast kujutada vanakoolikeeles justkui riistvõimlemist, aga välitingimustes.

Küsimusele, miks ta tänavasporti teeb, naeris Erik, et ta ei oska muud teha – ta teeb, mida armastab ja õpetab ka teisi seda tegema!

Kui tahaks homsest hakata tänavaspordiga tegeleda, soovitab Erik alustada juba täna! Esimese asjana soovitab ta õue jalutama minna. Kui näed välijõusaali, vaata kaugelt, homme mine lähemale ja ülehomme ehk julged natuke silitada. Sealt edasi teha mõned kätekõverdused. Põhimõtteliselt on see kui jõusaalis! Mingit eeldust ei ole – proovida võivad küll. Eriku loodud Striidikoolis on noorimad treenitavad vaid 2-aastased.

Kui tahaks homsest hakata tänavaspordiga tegeleda, soovitab Erik alustada juba täna!

Tänavaspordis ka võisteldakse. Järgmine võistlus toimub järgmine laupäev Pärnu rannas. 28. mail aga suur „Kevad Battles“, kuhu lendab kohale maailma TOP atleete Iisraelist, Ungarist, Leedust, Lätist, Tšehhist, Soomest ning neid võibki loetlema jääda, mis on suur kompliment pärnakatele.

  • Kuula saadet järele siit!
Head Uudised GoodNews