1. Avaleht
  2. Sport
  3. Judokoondise esinumber Juhan Mettis osaleb Pariisi Grand Slamil
Judokoondise esinumber Juhan Mettis osaleb Pariisi Grand Slamil

Judokoondise esinumber Juhan Mettis osaleb Pariisi Grand Slamil

Juhan Mettis Foto: erakogu
Juhan Mettis
Foto: erakogu

Judoka Juhan Mettis sõidab oktoobris toimuvale Pariisi Grand Slamile tänu Eesti Judoliidule ning toetusportaalis stardipaik.ee algatatud projektile, mille suurtoetaja oli finantsteenuse pakkuja Sving.

Sportlasi ja sporditegevust toetavas portaalis stardipaik.ee pani õla alla 19 toetajat ning omapoolse panuse annab ka Eesti Judoliit. Kogutud rahaga saab Eesti esijudoka osaleda oktoobrikuisel suurvõistlusel, treeninglaagris Pariisis ja Tamperes toimuval Euroopa karikaetapil.

Eesti judokoondise peatreeneri Aleksei Budõlini sõnul on Juhani vorm praegu hea, ehkki pisivigastused on seganud ettevalmistust võistlusteks ning treeningtegevuses on vaja teha mõningad korrektsioonid tulemuste tõstmiseks. “Pariisi võistlusele tulevad kohale absoluutsed tipud, mistõttu on tegemist väga tiheda konkurentsiga. Veerandfinaali jõudmine sel võistlusel näitaks suurt edasiminekut ja oleks positiivne tulemus Eesti judole,” selgitas Budõlin.

Stardipaik.ee kaudu projekti toetanud Sving Eesti juht Rasmus Tipp nentis, et pärast mitmeid aastatetaguseid olümpiamedaleid on Eesti judos tekkinud tühimik, mistõttu on Mettise tegevust oluline toetada. “Plaanime koostööd jätkata vähemalt järgmise aasta Rio de Janeiro olümpiamängudeni, kuhu Juhan jõuda soovib. Tema innustatus ja soov jõuda kaugemale ning teha ja kogeda rohkemat, on teistele eeskujuks,” lisas Tipp. Tänu stardipaik.ee-s kogutud rahale on Mettisel võimalik osaleda ka sügisel toimuval Tampere EK etapil.

Pariisi Grand Slam on judo suurvõistlus, kus igal aastal osalevad maailma parimad tippjudokad. Eelmisel aastal oli kohal ligi pooltuhat sportlast 76 riigist. Aastatagusest võistlusest eestlastel osa võtta ei olnud õnnestunud. Veel ei ole teada, kas Eestist lisaks Mettisele selle aasta võistlusel keegi osaleb.

Head Uudised GoodNews