1. Avaleht
  2. Sport
  3. Jäärajavõistlus “Sõtke jäärada 2013”
Jäärajavõistlus “Sõtke jäärada 2013”

Jäärajavõistlus “Sõtke jäärada 2013”

Võistluse, mis on ühtlasi 2013. aasta Ida-Virumaa Karikavõistluste II etapp, start antakse laupäev, 9. märtsil kell 11.00 Sõtke jõe jääl ja võistluse korraldajateks on MTÜ AMV Racing ning MTÜ Sinimäe SK Sõnn.

Esimesed jäärajavõistlused Sillamäel Sõtke jõe paisjärvel toimusid eelmise sajandi kaheksakümnendate aastate alguses ning selle võistlusala “maaletoomise” üks “peasüüdlane” on veel praegugi rahvasprinte ja jääradasid sõitev Boris Ermakov. Esimesed kümmekond aastat peeti võistlusi vaid ühes võistlusklassis, kuna nõukogude ajal osales naisi vähe ja juhilubadeta noored pidid vesiste suudega rajakõrvalt pealt vaatama.

„Viimastel aastatel on ilmastikuolud meid soosinud, mistõttu oleme seda väga huvitavat võistluspaika ka kasutada saanud,“ rääkis võistluse üks korraldajatest Heiki Luts, lisades, et võistlusdistants kulgeb kahe omavalitsuse territooriumil. „Starditakse Sillamäe linnas, vahepeal kihutatakse Vaivara valla territooriumil ja finišeeritakse taas Sillamäel. Raja selline omapära tuleneb Sõtke jõest, mis läbib eelmainitud omavalitsusi,” selgitas Luts.

Lutsu sõnul on kahe ja poole kilomeetrine rada tänaseks juba lahti lükatud. Sõtke jääle on oodatud ka nö peresõidukid. „Kasutasime raja puhastamiseks lumepuhurit ja seega praktiliselt puuduvad vallid, mis võiksid autot väljasõidu puhul kahjustada,“ julgustab ta oma talvesõiduoskusi täiendama kõiki soovijaid.

Esmakordselt Sõtke jäärajavõistlusele tulijatele on raja leidmine suhteliselt lihtne. Tallinn – Narva maanteed mööda Sillamäele sisse sõites tuleb ületada Sõtke jõgi ning Narva poolt otsast pääsebki paisjärvel olevale võistlusrajale.

Võistlustest lubatakse osa võtta kõigil soovijail, kellel on kehtiv juhiluba (va noorteklassis).

Võistlused peetakse järgmistes klassides: noored 2WD, naised 2WD, mehed esivedu, mehed tagavedu, 4WD tänav ja ATV.

Osavõtjate eelregistreerimine, mis toimub aadressil: www.amvracing.ee/reg, lõpeb 8. märtsil kell 17.00.

Täiendav registreerimine ja dokumentide kontroll leiavad aset kolmapäeval, 9. märtsil kohapeal ajavahemikus 09.00 – 10.30.

Head Uudised GoodNews