1. Avaleht
  2. Sport
  3. Heategevusliku suunitlusega Valga-Valka rahvajooksu traditsioon jätkub
Heategevusliku suunitlusega Valga-Valka rahvajooksu traditsioon jätkub

Heategevusliku suunitlusega Valga-Valka rahvajooksu traditsioon jätkub

Valga-Valka rahvajooksHomme toimub XVII Valga-Valka rahvajooks ja kepikõnd, mis on sellel aastal heategevusliku suunitlusega. Üritusel on võimalik soetada omale 1-eurone loteriipilet, millega toetad Valga Haiglale kolposkoobi ostmist. Pärast jooksu auhinnatakse võitjaid, jagatakse jooksu logoga T-särgid ning kõigi loteriipileti ostjate vahel loositakse hulgaliselt väärtuslikke auhindu.

Võistluspäev algab kell 15 lastejooksudega, mille stardid toimuvad Pedeli paisjärve rannavalve maja juurest. Lastejooksus võistlevad tüdrukud ja poisid kuni 6. klassini (k.a) 1250- meetrisel rajal. Autasustamine toimub peale jooksu, kus iga vanuseklassi 1.-3. koha võitjad saavad auhinnaks karika ja T-särgi. 4.-6. koht saab T-särgi ning kõigile jooksu lõpetajatele on osavõtuauhind. Jooksule registreerimine toimub koolides kehalise kasvatuse õpetaja juures ja kohapeal tund enne võistluse algust.

Kell 18 algab põhijooks ja kepikõnd. Pedeli paisjärve rannavalve maja juurest alguse saav jooks kulgeb ümber Paisjärve Valgast Valka ja tagasi 4,5-kilomeetrisel rajal, kus mõõtu võtavad tüdrukud ja poisid alates 7. klassist ning täiskasvanud ja kepikõndijad. Registreerimine osavõtuks toimub koolides ja stardipaigas alates kella 16.30st.

Karikas ja autasud kingitakse nais- ja meesjooksjate 1.-6. koha võitjatele ning jooksu logoga T-särgid 7.-12. koha võitjatele.

Jooksu peakorraldaja, Valgamaa Spordiliidu juhi Rein Leppiku sõnul läheb Valga-Valka Rahvajooksul osalemine ühtlasi kirja ka Valgamaa 2014. aasta jooksusarja 9. etapi kohapunktiarvestuses. Lisaks peetakse osavõtjate arvukuse järgi arvestust ka Valga linna spordiklubide vahel, tublimaid autasustatakse.

Head Uudised GoodNews