1. Avaleht
  2. Sport
  3. SEB Tallinna Maratonil plaanitakse lüüa Guinnessi rekord
SEB Tallinna Maratonil plaanitakse lüüa Guinnessi rekord

SEB Tallinna Maratonil plaanitakse lüüa Guinnessi rekord

SEB Tallinna Maraton14. septembril Tallinnas toimuval SEB Tallinna Maratonil plaanivad 3 meest üle lüüa tänaseni kehtiva Guinnessi rekordi, põrgatades terve maratonidistantsi korvpalli.

Ettevõtmisele on registreerunud endine korvpalli meistriliiga mängija ja „elujooksja“ Kristjan Puusild, poolmaratonis head isiklikku rekordit 1:15:50 omav korvpallur Marti Medar ning Joosep Mooses, kel eelmisel aastal jäi parimana rekordist lahutama napid 56 sekundit.

“Korvpalliga on SEB Tallinna Maratoni läbitud ka varasematel aastatel, kuid sel aastal on oluliselt suurem võimalus, et maratonil lüüakse ka ametlik Guinnessi rekord. Eelmisel aastal jäi Moosesel rekordist puudu natukene alla minuti, mistõttu olen kindel, et sel aastal näeme rekordit,” ütles SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Tänavakorvpalli Eesti meistrivõistluse korraldaja Reigo Kimmeli hinnangul on ka Kristjan Puusild ja Marti Medar heas vormis ning valmis rekordit purustama. “Kaks aastat tagasi läbis Kristjan SEB Tallinna Maratoni lausa selg ees, seetõttu võib sellelt mehelt kõike oodata. Ka Marti poolmaratoni aeg annab lootust, et mõlemad on pühapäeval valmis senist rekordiaega üle lööma,” ütles Kimmel.

Guinnessi rekordite raamatu järgi tuleb seni kehtiva rekordi (3:23:42) ületamiseks läbida 42,195 kilomeetrit kiiremini, kui eelmine aeg. Kehtiv rekord on 2010. aastast ameeriklase Mark Ott’i nimel. SEB Tallinna Maratoni korraldajatel on Guinnessi rekordiraamatu ametlik kinnitus, et kui uus rekordaeg Tallinnas tehakse, siis saab see raamatusse kirjutatud.

SEB Tallinna Maratonile saab alates tänasest kuni laupäevani registreeruda Vabaduse väljakul asuvas infopunktis, ajavahemikul kell 10-19. Registreerumine lõppeb pühapäeval 15 minutit enne starti.

Head Uudised GoodNews