1. Avaleht
  2. Sport
  3. GoodNews õnnitleb! Lembit Peegel pälvis Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna
GoodNews õnnitleb! Lembit Peegel pälvis Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna

GoodNews õnnitleb! Lembit Peegel pälvis Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna

lembit-peegel5
Fotod: Oleg Harchenko / Eesti Olümpiakomitee

Täna Nordea kontserdimajas toimunud „Spordiaasta Tähed 2016“ auhinnagalal pälvis Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna „Ületades piire“ spordifotograaf Lembit Peegel.

Peeglile andis ROKi auhinna üle Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa. „Lembit Peegel on enam kui poole sajandi jooksul aidanud olulistel Eesti spordihetkedel ületada geograafilisi, ajalisi ja kultuurilisi piire. Ka tema ise on oma elus edukalt piire ületanud – metallitöölisest poksisportlaseks, poksijast Eesti üheks legendaarsemaks spordifotograafiks,“ ütles Sõõrumaa.

lembit-peegel

80-aastane Peegel peab oma olulisemateks piltideks Erika Salumäe kui Eesti esimese naisolümpiavõitja saabumist Raekoja platsil toimuvale tänuvastuvõtule 1998. aastal, kaadrit Erki Noolest Atlanta olümpiamängudel ning Heiki Nabi fotot MM-i hõbedamedalist kullaks saanud trofeega.

lembit-peegel2

Lembit Peegel ütles auhinda vastu võttes: „Ma panen käe südamele ja tänan teid. Mulle meenuvad väga paljud asjad. Aga mis seal ikka, siin ma olen,“ lausus ta muheluse ja aplausi saatel. „Ja läbi kahe sajandi olen pildistanud palju sportlasi. Aitäh teile!“

Head Uudised GoodNews