1. Avaleht
  2. Sport
  3. FOTOD I Eestlased lükkasid Tokyo paraolümpia puhul käima kampaania “Varjust välja”
FOTOD I Eestlased lükkasid Tokyo paraolümpia puhul käima kampaania “Varjust välja”

FOTOD I Eestlased lükkasid Tokyo paraolümpia puhul käima kampaania “Varjust välja”

Tokyo paraolümpiamängudele on tänase seisuga kinnitatud kolm sportlast: Susannah Kaul (ujumine), Matz Topkin (ujumine) ja Egert Jõesaar (kettaheide).

Lisaks on kandideerimas neli sportlast: Anna Mezentseva (ratastoolivehklemine), Mari-Liis Juul (rattasport), Robin Liksor (ujumine) ja Kardo Ploomipuu (ujumine). Lõplik nimekiri selgub selle nädala jooksul.

Selleks, et ka paraolümpiasportlased saaksid vääritud tähelepanu, lükkas Eesti Paraolümpiakomitee käima kampaania “Varjust välja”. Kampaania eesmärk on näidata, et ka parasport on tippsport ja paraolümpiasportlased on samaväärsed kui olümpiasportlased. Läbi ajaloo on Eesti parasportlased toonud paraolümpiatelt mitmeid medaleid ja saavutanud tiitlivõistlustel kõrgeid kohti, kuid paraku on nende saavutused tihtipeale jäänud nn tavaspordi varju. Nüüd aga on aeg astuda varjust välja ja näidata parasporti kogu selle hiilguses. Kampaania idee autor on fotograaf Hendrik Osula, kelle töö tulemusel valmisid paraolümpiale pürgivatest sportlastest tipptasemel fotod.

Anna Mezentseva

“Idee tuli suuresti filmi “Rising Phoenix” vaatamisest. Seal oli palju mängitud kontrastidega ning tumedate ja tuhmimate toonidega. Proovisin fotodega Eesti parasportlastega midagi sarnast teha ja jäädvustada sportlased neile sobivas keskkonnas,“ rääkis Hendrik Osula.

Mari-Liis Juul

Kõige suurem väljakutse oli vees pildistamine. “Seda kogemust mul väga palju ei olnud, eriti just välkudega vees pildistamist. Aga kokkuvõttes läks palju paremini, kui ma ootasin, sportlased olid väga vastutulelikud ja olid kohe valmis ideedega kaasa tulema. Lisaks olid nad kannatlikud, kui esimese korraga asjad välja ei tulnud. Meie koostöö sujus väga hästi ja ma usun, et see peegeldub ka tulemuses,” sõnas Osula.

Robin Liksor
Matz Topkin
Susannah Kaul

“Minu jaoks oli see esimene kokkupuude ja koostöö parasportlastega. Mul oli soov näidata seda, mille poolest nad on unikaalsed. Seda pildis maitsekalt jäädvustada oli üks minu soov,” selgitas Osula.

Fotosessioonist innustatuna valmis ka Tokyo paraolümpiamänge tutvustav video. Tokyo paraolümpiamängud toimuvad 24. augustist 5. septembrini. Sportlaste tegemistele saab kaasa elada Eesti Paraolümpiakomitee kodulehe ja sotsiaalmeediakanalite vahendusel.

Head Uudised GoodNews