1. Avaleht
  2. Sport
  3. Enam kui 360 inimest võttis vastu väljakutse läbida 40 päevaga 40 triatlonit
Enam kui 360 inimest võttis vastu väljakutse läbida 40 päevaga 40 triatlonit

Enam kui 360 inimest võttis vastu väljakutse läbida 40 päevaga 40 triatlonit

Tänasega on jäänud täpselt 40 päeva ultratriatleet Rait Ratasepa hooaja põhikatsumuse, 40-kordse ultratriatloni stardini.

Selle ootuspõneva aja täidab aga #challengeratasepp, kus 364 spordisõpra 12 meeskonnast läbivad 40 päevaga 40 täispika triatloni distantsid. Tiimid peavad 152 km ujumist, 7200 km rattasõitu ja 1688 km jooksu läbima hiljemalt 27. septembriks, sest 28. septembril võtab Ratasepp neilt teatepulga üle ja alustab üksi 40-kordse ultratriatloni läbimist.

Teist korda toimuvat katsumust #challengeratasepp alustab ligi viis korda rohkem inimesi kui möödunud aastal 20-kordse ultratriatloni väljakutse vastu võtnuid: neid oli viie tiimi peale 75. Ratasepale avaldas niivõrd suur katsumusel osalejate arv üllatust.

“Hea meel on näha nii suurt huvi sportliku väljakutse vastu, mis paneb proovile nii inimese individuaalse kui ka meeskondliku vaimu. See saab igale osalejale ja tiimidele olema väärt kogemus, kus õpitakse paremini tundma nii oma tiimikaaslasi kui ka iseennast. See pole võistlus teiste tiimidega, vaid võimalus tulla välja igapäevarutiinist ja teha midagi teistsugust,” sõnas ta.

Ratasepp tõdes, et kindlasti on igal registreerunud meeskonnaliikmel oma ajend, miks ta sellel katsumusel osaleb. “Kui läheb raskeks, siis mõelge lõppeesmärgile ja lahendage murekohad ühtse tiimina. Meeskonnana on teie eesmärk jõuda distantsidega finišisse ja nautida seda sportlikku teekonda, mis oma raskuste ja rõõmudega sinna viib,” soovitas ta.

Kõige väiksem on 11-liikmeline ja suurim 135-liikmeline tiim. Tehnoloogiafirma Playtech eestvedaja Taavi Ilp ütles, et kui info Ratasepa väljakutse kohta liikvele läks, siis ei kaalunud nad osalemist pikalt. “Kuna suur osa meie igapäevatööst toimub arvuti taga, siis tasakaaluks sellele on aktiivne ja sportlik eluviis Playtechis alati au sees olnud, seega teadsin, et suudame temaväärilise tiimi kokku panna. Raidu katsumuse duubeldamine on meie viis toetada raudmeest tema sügisel algaval üliraskel katsumusel,“ rääkis Ilp.

Kuna Playtech seob töötajatele mõeldud spordiüritusi sageli heategevusega, pakub ettevõte lisamotivatsiooni sellega, et on lubanud panna iga läbitud triatloni eest välja 50 eurot annetamiseks tiimi valitud heategevusorganisatsioonile. Seega koguneb tänu Ratasepa väljakutsele annetamiseks vähemalt 2000 eurot.

Head Uudised GoodNews