1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti terviseradadel sündis vabariigi aastapäeval uus liikumisrekord
Eesti terviseradadel sündis vabariigi aastapäeval uus liikumisrekord

Eesti terviseradadel sündis vabariigi aastapäeval uus liikumisrekord

24. veebruaril toimus kõigil Eesti terviseradadel sportlik rekordiüritus „Eesti Terviseradadel ümber maakera”, kus kõigi osalejate poolt läbitud kilomeetrite kogusummast 112 940km saadi kokku enam kui kaks ja pool ringi ümber maakera.

SA Eesti Terviserajad juhataja Jaak Teppani sõnul tõestas eilne liikumisrekord, et eestlaste seas on värskes õhus sportimine väga populaarne, aga loomulikult aitas rekordi sünnile kaasa ka suurepärane talveilm. „Tervisekilomeetreid registreerisid eile 11 249 tervisesportlast kõikidest maakondadest ning pea kõikidelt terviseradadelt üle Eesti. See on kinnitus rahvaspordi jätkuvale tõusutrendile,“ sõnas Jaak Teppan.

Teppani sõnul liiguti tänavu keskmiselt 10 kilomeetrit osaleja kohta, mis on samuti võrreldes varasemate aastatega suurem tulemus. Enim liikujaid kogunes terviseradadele Tallinnas Pirita ja Nõmme-Harku terviseradadel, Pärnumaal Jõulumäel ja Tartus Tähtvere Spordipargis. Esile tuli ka palju väiksemaid radasid, mille panused on siiani olnud tagasihoidlikumad. Täpsema statistika rekordiüritusest leiabhttp://terviserajad.ee/statistika_2013.htm. Kindlasti on lähipäevil oodata veel väikeseid muutusi lõplikusse statistikasse.

Eesti terviseradade senine liikumisrekord pärines 2010. aasta suurepärasest talvest, kus ühiselt läbiti kokku 98 268 kilomeetrit ehk samuti tublisti üle kahe ringi ümber maakera. Eelmisel talvel liiguti vabariigi aastapäeval 6800 inimese poolt 60794 tervisekilomeetrit.

Osalejatel tuli omapoolse panuse fikseerimiseks sisestada läbitud kilomeetrid tervisepäevikusse aadressil www.terviserajad.ee. Tervisepäeviku kasutajate arv oli sel aastal üle ootuste suur, mida võib lugeda ka SA Eesti Terviserajad jaanuaris alustatud „Teeme koos rajalugu“ videoõppe projekti esimeseks kordaminekuks. Suuremates keskustes sai läbitud kilomeetrid kirja panna ka kohapeal, seda võimalust kasutati samuti väga aktiivselt. Kogutud tervisekilomeetrid summeeriti.

Eesti terviseradade arendusprojekt on Merko Ehituse, Eesti Energia ja Swedbanki algatatud ettevõtmine Eesti terviseradade ja looduslike sportimiskeskuste oluliseks uuendamiseks. Ühisettevõtmise eesmärgiks on toetada Eestimaa terviseradade väljaarendamist, kindlustada aastaringne tasuta liikumisharrastuse võimalus ja kättesaadavus kõigile huviliste. Tervisesportlasi ootavad ligi 90 terviserada, mis on hästi hooldatud ja suures osas ka valgustatud.

Head Uudised GoodNews