1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti ratastoolikurlingu koondis valmistub paraolümpiaks Kanada tipptreeneri käe all
Eesti ratastoolikurlingu koondis valmistub paraolümpiaks Kanada tipptreeneri käe all

Eesti ratastoolikurlingu koondis valmistub paraolümpiaks Kanada tipptreeneri käe all

Pekingi paraolümpiamängudele pääsenud Eesti ratastoolikurlingu koondis valmistub Chris Bowdeni käe all, kes treenis Kanada mängijaid olümpiamängudeks 2014. ja 2018. aastal.

Koondise lõplik koosseis selgub järgmise aasta alguses. “Ootan Eesti võistkonna eelseisvaid võistlusi, mis toimuvad jaanuaris Tallinnas ja veebruaris Šotimaal. Oleme teinud jääl kõvasti tööd ja saame oma jõud proovile panna. Usun, et koondis on võimeline Eestit väärikalt esindama maailmatasemel,” sõnas Bowden.

“Meile on väga oluline, et saame teha koostööd treeneriga, kes keskendub just ratastoolikurlingu võistkondadele, tunneb peensusteni spordiala eripära ja võtab ratastoolikurlingu võistkondade juhendamist südamega. Oleme koostööga väga rahul ja loodame Pekingis mängida oma parimaid mänge,” sõnas Eesti koondise kapten Andrei Koitmäe.

Eesti võistkond kohtus Bowdeniga esmakordselt 2016. aastal, kui ta osales rahvusvahelises laagris Tallinnas.

“Laager tõi Tallinnasse kurlingu tippspetsialistid üle maailma, et tõsta meie esindusvõistkondade taset. Mängijatel tekkis Chrisiga väga hea kontakt ja kui Eesti Kurlingu Liidu palgatud treener Derek Brown pidi reisipiirangute tõttu keskenduma segapaari ja naiskonna treenimisele, ei kahelnud me hetkekski, et võtta Chrisiga ühendust. Usun, et ta on meie esinduse jaoks õige treener,” sõnas liidu juhatuse liige Fred Randver.

Head Uudised GoodNews