1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti kurlingunaiskond alustab homme ajaloolist MM-i
Eesti kurlingunaiskond alustab homme ajaloolist MM-i

Eesti kurlingunaiskond alustab homme ajaloolist MM-i

Homme algavad Calgarys naiste kurlingu maailmameistrivõistlused, kus esmakordselt osaleb Eesti.

“Eesti kurlingu jaoks on suur asi juba ainuüksi meie naiskonna osalemine MM-il. Seda näitab kasvõi fakt, et kohal on hetke maailma 13 parimat riiki pluss Eesti, kes on maailma edetabelis number 19. See MM on Eesti kurlingu jaoks kindlasti pidupäev ja tähistab ühe pühendunud naiskonna, selle treenerite ja toetajate valitud tee õigsust. Kogu Eesti kurlingu kogukond on teie üle uhke ja hoiab teile pöialt,” ütles Eesti Curlingu Liidu president Rainer Vakra.

”Loomulikult oleme õnnelikud, et saame osaleda MM-il. Eriliseks teeb selle veel see, et MM toimub just maailma kurlingu Mekas Kanadas. Olen osade võistkonnakaaslastega osalenud 2012. aastal noorte taliolümpial ja 2015. aastal juunioride MM-il. 2018. aastal jõudsime kodusel EM-il B-divisjonis hõbedale ja aasta hiljem juba A-divisjonis kaheksa hulka, mis tagaski lõpuks pääsu MM-ile. See teekond on olnud piisavalt pikk, et osata igat hetke sellest võistlusest nautida, sest saame võimaluse mängida absoluutse maailma tipu vastu,” sõnas Marie Turmann.

Eesti naiskond mängib koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

Valitsev maailmameister on 2019. aastast Šveits. Uus maailmameister selgub 9. mail.

Eesti naiskonna ajakava:

Eesti vs Hiina (30. aprill)
Eesti vs Rootsi (1. mai)
Eesti vs Tšehhi (1. mai)
Eesti vs Šveits (2. mai)
Eesti vs Venemaa Kurlingu Föderatsioon (2. mai)
Eesti vs USA (3. mai)
Eesti vs Saksamaa (3. mai)
Eesti vs Korea (4. mai)
Eesti vs Itaalia (4. mai)
Eesti vs Kanada (5. mai)
Eesti vs Šotimaa (5. mai)
Eesti vs Taani (6. mai)
Eesti vs Jaapan (7. mai)

World Curling TV Youtube’i-kanalil on võimalik näha järgmisi Eesti mänge: 2. mail Venemaa, 5. mail Kanada ja 8. mail Jaapani vastu.

Head Uudised GoodNews