1. Avaleht
  2. Sport
  3. VAATA REPORTERIT I Veganist jõutõstja Gert Koovit: taimetoidu peale minnes kadusid liigesevalud sisuliselt nädalaga!
VAATA REPORTERIT I Veganist jõutõstja Gert Koovit: taimetoidu peale minnes kadusid liigesevalud sisuliselt nädalaga!

VAATA REPORTERIT I Veganist jõutõstja Gert Koovit: taimetoidu peale minnes kadusid liigesevalud sisuliselt nädalaga!

Eesti meister jõutõstmises ja 25 aastat personaaltreenerina tegutsenud Gert Koovit rääkis Reporteris, kolis 15 aastat tagasi Inglismaale, sest Eesti jäi talle väikseks. Ta oli paljudes Eesti spordisaalides olnud peatreener ning tahtis end proovile panna teises keskkonnas. Nüüd on mees tagasi kodumaal.

Süda on kogu aeg olnud Eestis

“London muutus 15 aastaga kõvasti ning me võõrandusime sellest,” tõdeb ta ja lisab, et London on rohkem noorte inimeste linn ning kaasaga taheti midagi rahulikumat. “Mõeldes tuleviku peale, oli minu süda kogu aeg Eesti juures. Kuna naine on rohkem tegija ja mina unistaja, korraldas ta selle kolme nädalaga ära ja olimegi Tallinnas.”

Koroonaaeg ei ole personaaltreenerite vastu just kõige leebem olnud, kuid Koovit kinnitab, et kui sa oled millestki hea, siis varem või hiljem tekib ka kliendibaas. Nii jäi ta paljusid Londoni kliente treenima internetti. Küll aga tunnistab ta, et viirus on neile mitu korda jalgu jäänud ning alustatakse sisuliselt kogu aeg algusest. Õnneks on aga Eesti rahvas sportlik.

Veganlus aitas jagu saada terviseprobleemidest

Koovit on oma abikaasa Christine’iga olnud koos pea neli aastat ning kokku koliti nädal pärast kohtumist. Kolm kuud hiljem tegi mees juba abieluettepaneku. “Sa lihtsalt tead, kui sa tead. Siin ei ole mingit kõhklust,” kinnitab mees.

Christine on Gerdi suurim tugi ning Gerdi mänedžer, kes aitab mehe personaaltreenerikarjäärile uut ja suuremat hoogu anda.

Naise soovitusel on mees hakanud ka veganiks. “Tegelikult oli põhjus lihtne – olin jõudnud võistluskarjääris sinnamaale, kus hakkasin tundma, et mu liigesed hakkavad haiget tegema, vererõhk on kõrge ja mõtlesin, et äkki peaks selle spordiala maha jätma, et kaalust korralikult alla saaks ja edasi liikuma,” räägib Koovit, kes kaalub praegu 136 kg.

Christine soovitas tal nädal proovida taimetoitu ning kui ei sobi, minna tagasi selle peale, mida ta enne sõi. Ta imestab, et liigesevalud kadusid ära sisuliselt nädalaga, vererõhuga enam probleeme ei olnud ning taastumine treeningutest muutus palju kiiremaks, kuna teha põletikutase on palju väiksem. Ka trenn läks tugevamaks ning ta tundis end nooremana.

Veganid ei tarbi liha, kala, piimatooteid, mune ega nende saadusi, ent Koovit rõhutab, et see ei tähenda, et ta sööb ainult rohelisi taimi, vaid toit on vaheldusrikas ja maitsev. Ta tarbib liha asemel soja, erinevaid valke ning palju süsivesikuid.

VAATA REPORTERIT!

Head Uudised GoodNews