1. Avaleht
  2. Sport
  3. Curlingu MMil on Eesti segapaar esinenud võidukalt
Curlingu MMil on Eesti segapaar esinenud võidukalt

Curlingu MMil on Eesti segapaar esinenud võidukalt

Eile hilisõhtuses voorus kohtusid segapaaride curlingu MMil alagrupi liidrid Eesti ja Soome omavahel ning liidrite duellis õnnestus Eestil paremus maksma panna tulemusega 9:4.

Tulemusele lisab väärtust kindlasti see, et Soome oli üks kaheksast võistkonnast, kes osales just möödunud olümpial ja saavutas 7. koha. Soome võistkond on ka ainuke MM’il osalev riik, kes on kohal OM koondisega. Mäng algas Eesti jaoks hästi, kui esimeses voorus saadi 2 punkti ning poolajale mindi Eesti eduseisul 3:2. Eesti pani edule aluse 6 voorus, kui saadi 3 punkti ning 7 voorus rööviti vastaselt 3 punkti lisaks. Viimast vooru enam ei mängitudki.

Harri Lill kinnitas, et vaatamata suureskoorilisele võidule ei peegelda tulemus siiski tegelikku sündmuste käiku. “Tegemist oli kindlalt turniiri raskeima mänguga. 5. voorus oli Soomel mingil hetkel teoreetiliselt võimalik võtta 4 punkti, suhteliselt lihtsa viimase viskega oleksid nad pidanud saama 3, aga viimane vise ebaõnnestus ja koos väljaviskega läks punktialalt välja ka nende nn 3 punkti kivi ja saadi tegelikult kaks. Selles voorus olime tõeliselt raskes seisus, sest meil oli alles 2 kivi, vastasel 4 punkti peal ja kasutada viimane vise. Pärast 5. vooru oli Soome edu 4:3, kuid oleks võinud olla ka 6:3. Spordis “oleksid” ei loe, kuid sellised hetked võivad pöördeliseks saada mängu lõpptulemust silmas pidades. Õnneks tulime raskest seisust välja ja saime energiat ja indu juurde,” kirjeldas Lill mängu käiku.

C alagrupi seis, kus Eesti mängib on seis hetkel järgmine:

1. Eesti 4 võitu,
2. Soome 3 võitu
2. Venemaa 3 võitu
4. Leedu 2 võitu
5. Jaapan 1 võit
5. Kazakhstan 1 võit
7. Uus-Meremaa 1 võit
8. Poola 0 võitu

Eesti kohtub täna kell 12.15 Eesti aja järgi Kasahstaniga, homme Uus-Meremaaga ja alagrupi viimases mängus Leeduga.

Segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused toimuvad Rootsis, Östersundis ning tänavu võistleb MMil 40 võistkonda, kes on jagatud viide alagruppi, võitjad selguvad 28. aprillil.

VAATA GALERIID!
Fotod: Maailma Curlingu Föderatsioon

Head Uudised GoodNews